تاثیر نیروی اطلاعات پاکستان برامنیت مرزی ایران و افغانستان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه جامعه شناسی سیاسی ایران، دوره: 5، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_JOU-5-11_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 344
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد بهاروند

گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل،واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران

رضا شیرزادی

گروه علوم سیاسی ورابط بین الملل، واحدکرج، دانشگاه آزاداسلامی، کرج، ایران

سروش امیری

گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل،علوم انتظامی، دانشگاه علوم انتظامی، تهران، ایران

چکیده

هدف این مقاله این است که نقش نیروهای اطلاعاتی پاکستان در امنیت مرزی ایران ، افغانستان و ارتباط بین گروه های تروریستی جندالله،جیش العدل، انصار فرقان،القائده، طالبان ونقش طالبان را بعنوان یکی از ابزارهای فشار بر افغانستان و همچنین ارتباط بین طالبان افغانستان مورد بررسی قرار می گیرد. بین طالبان و آی اس آی ارتباطی تنگاتنگ وجود دارد. سازمان اطلاعاتی پاکستان طالبان را داخل خاک پاکستان در مدارس علمیه پرورش داده میکند، و سوا اصلی آن چگونه سازمان اطلاعات پاکستان در نا امنی مرزی با ایران، افغانستان نقش دارد؟ و درنتیجه فرضیه های آن سیستم اطلاعاتی پاکستان(ای اس ای)در نا امنی مرزی ایران وافغانستان نقش بسزایی دارد. سیستم اطلاعاتی پاکستان(ای اس ای)در نا امنی اجتماعی ایران وافغانستان نقش بسزایی دارد. این پژوهش از نوع بنیادی بوده و با توجه به ماهیت موضوع تحقیق و چهارچوب تئوریک آن، می توان این تحقیق را از نوع کیفی- توصیفی و تحلیلی قلمداد کرد و در نتیجه طالبان تامین کننده منافع استرانژیک کشور های آمریکا،عربستان سعودی ،امارات متحده عربی ،انگلستان و به ویژه پاکستان هستند.

کلیدواژه ها

پاکستان, طالبان, افغانستان, ایران, امنیت مرزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.