بررسی اثرات منفی تحریم های اقتصادی بر صنایع مختلف ؛ مطالعه ی موردی ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی مدیریت، حسابداری، بانکداری و اقتصاد ایران
  • کد COI اختصاصی: MABECONF04_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 503
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیث ظاهری عبده وند

دانشجوی کارشناسی ارشد

چکیده

به دنبال پدیده جهانی شدن که مهمترین اثرش تحول در ساختار اقتصاد جهانی و وابستگی و نیاز متقابل کشورها از لحاظ اقتصادی می باشد؛ برخی از ممالک دنیا به تحریمهای اقتصادی به عنوان اهرم فشاری برای رسیدن به مقاصدشان در کشور هدف، متوسل شدند. تحریم یک ابزار غیرنظامی محسوب می شود که از طرف کشورهای تحریم کننده برای تحت فشار قرار دادن کشورهای هدف اعمال می شود. اقتصاد ایران هم یکی از اقتصادهایی است که سالهاست در معرض تکانه های اقتصادی ناشی از تحریم قرار گرفته است. تحریم انواع مختلفی دارد، اما تمرکز ما در این نوشتار بر جنبه اقتصادی تحریم معطوف می باشد. در این نوشتار به تاثیرات منفی تحریمهای اقتصادی بر روی عملکرد چند مورد از صنایع داخلی ایران اشاره شده است. هر چند که می دانیم که آثار تحریم بر صنایع مختلف یکسان نبوده است و چه بسا صنایعی بوده باشند که آنچنان از تحریمها متاثر نشده باشند. با تحقیقات صورت گرفته بر روی چند مورد از صنایع، متوجه شدیم که تحریمهای اقتصادی تاثیرات منفی زیادی بر عملکرد اینگونه صنایع داشته است. در این نوشتار با روش توصیفی – تحلیلی این خلاء تحقیقاتی را پوشش می دهیم. هر چند که نمی توان آثار مثبت تحریمهای اقتصادی را برای کارآفرینان در عرصه های مختلف نادیده گرفت، بخصوص که ایران کشوریست با غنای تاریخی و فرهنگ مقاومت، اما هدفمان در این نوشتار صرفا بررسی آثار منفی تحریمهای غرب علیه ایران بر صنایع داخلی کشورمان است و بدین منظور در ادامه برای نمونه چند مورد از صنایع داخلی ایران بررسی خواهند شد.

کلیدواژه ها

تحریم، تحریم اقتصادی، صنعت، اقتصاد، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.