کاربرد حمل و نقل هوشمند در مدیریت و پشتیبانی عابران پیاده

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس مهندسی حمل و نقل و ترافیک ایران
  • کد COI اختصاصی: TTC11_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1776
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم اردستانی

کارشناس ارشد روشهای حمل و نقل ریلی مدیریت حمل ونقل، بخش بهینه سازی مص

چکیده

امروزه فناوری اطلاعات درتمامی بخشهای زندگی نفوذ کرده و عملاً با گسترش سطح انتقال فناوری اطلاعات و ارتباطات، بهره وری را در این عرصه ها افزایش داده است. فناوری اطلاعات با قابلیت رهایی از قید زمان و مکان تاثیر قابل ملاحظهای بر سیستمهای حمل و نقل گذاشته است؛ از آن جمله می توان به ایجاد و گسترش سیستم های هوشمند حمل و نقل، سیستمهای مکان یابی جهانی و سیستمهای ردیابی وهدایت وسایل نقلیه اشاره کرد. مهم ترین دستاورد این سیستمها، بهبود برنامه ریزی و زمان بندی حمل و نقل، بهبود و ارتقا مدیریت حمل و نقل، افزایش رضایت مشتریان و ذینفعان، ارتقا ظرفیت جادهها وبزرگراهها و کاهش ترافیک و تصادفات و همچنین کاهش مسافرتها و تسهیل و افزایش مبادلات خواهد شد. پیشرفت صنعت حمل و نقل در کشورهای توسعه یافته منجر به تولید سیستمهای هوشمند حمل و نقل شده است؛ که در این مقاله کاربرد سامانه های هوشمند حمل و نقلITS) که اصطلاحی کلی برای کاربرد ترکیبی فناوری ارتباطات، کنترل و پردازش اطلاعات در سیستم حمل و نقل می باشد، جهت حلمشکلات؛ عابران پیاده که اصطلاحاً پیاده روی هوشمند نامیده می شود، تشریح می گردد. استفاده از سامانه های هوشمند حمل و نقل باعث نجات جان انسانها، صرفهجویی در زمان، پول، انرژی و منافع زیستمحیطی می گردد، این سیستمها باعث برقراری امنیت عابران پیاده و تشخیص مشکلات فضاهای تردد آنها شده و استفاده از وسایل تحلیلی و آنالیزی در این حوزه امکان فهم بهتر و تشخیصاین مشکلات را بهطراحان و مهندسان می دهد؛ همچنین پردازش دادههای حاصله در این تحقیق می تواند به ارزیابی متقابلی در این زمینه منتج شده و منجر به کاهش تعداد اتفاقات ناگهانی عابران پیاده شود. وظیفه کلیسامانه های هوشمند حمل و نقل بهبود تصمیم گیری (اغلب به صورت بههنگام) برای کنترل کنندههای شبکه حمل و نقل و دیگر کاربران و در نتیجه بهبود کاربرد کلی سیستم حمل و نقل می باشد

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات، سامانه های هوشمند حمل و نقل، تجارت الکترونیک، پیاده روی هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.