بررسی اثر ۸ هفته مکمل یاری آلژینات سدیم همراه با تمرین تداومی بر سطوح آنززیم های کبدی در زنان دارای سندروم متابولیک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: ICSPORT06_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان عزیزی

دانشجو گروه فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی،کرمانشاه، ایران

محمد عزیزی

استادیار گروه فیزیولوژی و تغذیه ورزشی ، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

وریا طهماسبی

استادیار گروه فیزیولوژی و تغذیه ورزشی ، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

هادی عبدالله زاده

استادیار گروه تغذیه، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی، کرمانشاه، ایران

چکیده

زمینه وهدف: سندروم متابولیک به عنوان مهمترین فاکتور چاقی یکی از معضلات سلامتی در تمامی جوامع محسوب می شود.مداخلات ورزشی و مکمل از جمله رویکردهای بهبود وضعیت افراد دارای سندروم متابولیک تلقی میگردد. لذا هدف از پژوهش حاضر تاثیر ۸ هفته مکمل یاری آلژینات سدیم همراه با تمرین تداومی بر سطوح آنزیم های کبدی در زنان مبتلا به سندروم متابولیک بود. مواد و روش : در این پژوهش ۲۹ آزمودنی غیر فعال به صورت تصادفی به چهار گروه تمرین تداومی+ مکمل(( ۹، تمرین تداومی+دارونما (۸ )، مکمل یاری((۶ و کنترل((۶ تقسیم شدند. مصرف مکمل آلژینات سدیم به صورت سه نوبت در روز و ۳۰ دقیقه قبل از وعده غذایی به مقدار ۱/۵ گرم آلژینات سدیم حل شده در ۱۰۰ میلیگرم آب بود. نمونه برداری خون آزمودنیهای هر ۴ گروه ۴۸ ساعت قبل و بعد از پروتکل تمرین در دو مرحله پیش و پس آزمون انجام شد. از روش تحلیل واریانس یک راهه و تی همبسته برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد(.(P≤۰/۰۵ نتایج : نتایج داده های حاصل از پژوهش نشان داد، در گروه تمرین تداومی همراه با مصرف مکمل و گروه تمرین تداومی همراه با مصرف دارونما میزان تغییرات وزن و شاخص توده بدنی دارای کاهش معنادار بوده است (P≤ ۰/۰۵)، همچنین میزان آنزیم های کبدی در هر دو گروه تمرین دارای تغییرات معنیدار بود .( P ≤ ۰/۰۵) نتیجه گیری: از آن جا که هشت هفته تمرین تداومی همراه با مصرف مکمل آلژینات سدیم و بدون مصرف مکمل منجر به بهبود سطوح آنزیم های کبدی، وزن و شاخص توده بدنی میشود. بناراین میتوان بیان کرد که روش تمرینی پژوهش حاضردر جهت بهبود و کاهش عوارض همراه با سندروم متابولیک در زنان مناسب باشد.

کلیدواژه ها

سندروم متابولیک، تمرین تداومی، آنزیم های کبدی، چاقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.