بهبود ویژگی های کیفی تو تفرنگی رقم کاماروسا در پاسخ به کاربرد بیوچار و ورمی کمپوست در کشت بدون خاک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند
  • کد COI اختصاصی: GMBTUMA02_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 167
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

ویدا چالوی

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حمیدرضا روستا

استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

اثر بیوچار و ورمی کمپوست درکشت بدون خاک بر ویژگی های کیفی توت فرنگی رقم کاماروسا طی آزمایشی به صورتفاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با ۷ تکرار بررسی شد. تیمارها ی آزمایش شامل ۴ سطح بیوچار (۰، ۴، ۸ و ۱۲ درصد حجمی) و ۳ سطح ورمیکمپوت (۰، ۲۰ و ۴۰ درصد حجمی) بودند. نتایج بدست آمده نشان دادند که بیشترین مقدار ویتامین C به میزان ۹۶/۷۶ میلی گرم بر ۱۰۰ م یلی لیتر آب میوه در بستر کشت حاوی ۴ درصد بیوچار و ۲۰ درصد ورمی کمپوست و بیشترین اسیدیته قابل تیتراسیون به میزان ۱.۳۳ درصد در بستر کشت حاوی ۴ درصد بیوچار و ۴۰ درصد ورمی کمپوست حاصل شد. آنتوسیانی ن تنها در سطح ورمی کمپوست و مواد جامد محلول (قند) تنها در سطح بیوچار و سطح ورمی کمپوست معنی دار شد. بیشترین مقدار آنتوسیانین در ورمی کمپوست ۴۰ درصد (۳۶/۱۰ میلی گرم بر لیتر) مشاهده شد. بیشترین مقدار مواد جامد محلول (قند) در بستر کشت حاوی ۴۰ درصد ورمی کمپوست ( ۹.۰۱ ) و در بستر کشت حاوی ۴درصد بیوچار ( ۸.۹۴ ) به دست آمد که البته با عدم کاربرد بیوچار ( ۸.۷۶ ) تفاوت معنی داری نداشت. یافته های این پژوهش نشانمیدهد که کار برد بیوچار و ورمی کمپوست می تواند صفات کیفی میوه توت فرنگی را بهبود بخشد.

کلیدواژه ها

توت فرنگی، بیوچار، ورمی کمپوست، صفات کیفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.