ارزیابی اثر اختلاط خاک اره با خاک بر بهره وری آب در گوجه فرنگی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت سبز پسماند
  • کد COI اختصاصی: GMBTUMA02_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 300
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

متینه اعتمادی نیا

دانش آموخته کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

جواد رمضانی مقدم

استادیار گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

یاسر حسینی

دانشیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان- دانشگاه محقق اردبیلی

علی رسول زاده

استاد گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

مجید رئوف

دانشیار گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

بهبود خصوصیات خاک از مهمترین اقدامات مدیریتی خاک است که در نهایت می تواند موجب افزایش عملکرد محصول و بهره وریآب مصرفی شود. در این تحقیق به بررسی اثراختلاط خاکاره با خاک بر روی بهره وری آب مصرفی گوجه فرنگی پرداخته شدهاست. بدین منظور از پنج سطح اختلاط خاک اره (به صورت حجمی) شامل صفر، پنج، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ درصد در چهار تکرار استفاده شد. کشت گوجه فرنگی در گلدان (گلخانه) در بازه زمانی مهر ۱۳۹۹ تا تیر ۱۴۰۰ انجام شد.بر اساس نتایج این مطالعه، افزایشمیزان درصد خاک اره به خاک از صفر تا ۲۰ درصد، موجب کاهش معنی دار آب مصرفی، میزان زه آب و تبخیر و تعرق گوجه فرنگیو افزایش معنی دار بهره وری آب مصرفی و کارایی مصرف آب در سطح یک درصد شد. به طور نمونه با افزایش میزان خاک اره ازصفر به ۲۰ درصد میزان شاخص بهره وری و کارآیی مصرف آب به ترتیب ۵۳ و ۸۶ درصد افزایش یافتند. البته میزان افزایششاخص بهره وری آب در محدوده پنج تا ۱۵ درصد گرچه افزایشی بود ولی معنی دار نبود. احتمالا علت افزایش بهره وری آب دراثر استفاده از خاک اره می تواند به خاطر کاهش حجم آب مصرفی و تبخیر و تعرق و از طرفی افزایش عملکرد محصول در اثراستفاده از خاک اره باشد.

کلیدواژه ها

کارآیی مصرف آب، بهبود خصوصیات خاک، مدیریت خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.