زمینه های تاریخی تحرک اجتماعی بانوان در عصر پهلوی
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: فصلنامه پژواک زنان در تاریخ، دوره: 1، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_PEZAN-1-4_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 577
نویسندگان
دکترای تاریخ مطالعات اسلامی دانشگاه خلیج فارس، بوشهر
چکیده
در زمینه نوسازی و مدرنیته کردن کشور، در عصر پهلوی شاهد تحولاتی گسترده هستیم. نوسازی رضاشاه، اساس و مبنای نظری روشن و چارچوبی منسجم و جامع نداشت؛ اما در حوزه زنان، تغییراتی به وقوع پیوست که برای اولین بار در جامعه سنتی و بسته ایران صورت گرفت، و زنان ایرانی از هنجارها و ارزش های مربوط رهایی یافتند. این تحولات در میان زنان طبقات مختلف جامعه، واکنش هایی متفاوت داشت. با تحولات صورت گرفته، فرصت هایی بسیار برای زنان ایجاد شد و ما شاهد حضور زنان در عرصه های گوناگون اجتماع و ایفای نقش هایی اجتماعی چون آموزگار، پرستار، پزشک، پلیس و کارگر کارخانه های صنعتی، و در عصر پهلوی دوم، ورود زنان به عنوان نماینده مجلس و پست وزارت هستیم. اکنون این سوال مطرح شات که آیا تحرک مزبور نتیجه مستقیم اصلاحات و نوسازی رضاشاه، و ا دامه آن توسط پسرش محمدرضا شاه بود، نتیجه تحولات گذشته و تجدد خواهی ایرانیان که از زمان قاجار شکل گرفته بود. این پژوهش برآن است که با روش تحلیلی- توصیفی و مبتنی بر منابع کتابخانه ای و اسنادی به بررسی عوامل زمینه ساز تحرک اجتماعی زنان در عصر پهلوی بپردازد.کلیدواژه ها
زنان، حکومت پهلوی، تحرک اجتماعی، تعلیم و تربیت، کشف حجابمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.