شادابی و سر زندگی اجتماعی در فرهنگ مردم و ادب شفاهی ایران
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دومین همایش ملی زندگی دانشجویی با تاکید بر فراغت، تاب آوری و سلامت
- کد COI اختصاصی: AFLTRH01_051
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 370
نویسندگان
استاد دانشگاه فرهنگیان مدرس ادبیات فارسی دانشگاه فرهنگیان ایران، تهران
چکیده
فولکلور، دانش فرهنگ مردم، آیین ها، آداب و رسوم اجتماعی است که باورها، اندیشه ها و آفریده های شفاهی اقوام و ملت ها را در خود جای داده و سینه به سینه به دیگران، انتقال می دهد. فرهنگ و ادب شفاهی ایرانی با استفاده از گونه های مختلف آفریده های ادبی مانند ضرب المثل، قصه، داستان، ترانه، چیستان و ... در برگیرنده مضامین و درون مایه های متنوع اجتماعی است. کارکرد مطلوب فرهنگ مردم، انتقال دانش بومی به نسل های بعدی جامعه است تا از پژواک تجارب و آموزه های ایشان برخوردار شوند. فولکلور هر ملتی، نوع نگاه مردم را به امور زیستی و فعالیت های هوشمندانه نشان می دهد. در این مقاله و بر اساس روش میدانی-کتابخانه ای موضوع «شادابی»، «نشاط» و «سرزندگی» را با رویکرد محوری و کلی «شادیانه» در فرهنگ مردم ایران، بررسی می کند. در این پژوهش به سبک زندگی ایرانی به ویژه برای کنشگران اجتماعی و جوانان دانش پژوه در دوران زیست دانشجویی و حضور دانشجویان در سراهای دانشجویی توجه شده است. در پایان نیز پیشنهادهایی در باره بهره مندی دست اندرکاران حوزه دانشجویی دانشگاه، برای استفاده از ظرفیت فرهنگ مردم در زیست مطلوب دانشجویی ارائه شده است.فولکلور، دانش فرهنگ مردم، آیین ها، آداب و رسوم اجتماعی است که باورها، اندیشه ها و آفریده های شفاهی اقوام و ملت ها را در خود جای داده و سینه به سینه به دیگران، انتقال می دهد. فرهنگ و ادب شفاهی ایرانی با استفاده از گونه های مختلف آفریده های ادبی مانند ضرب المثل، قصه، داستان، ترانه، چیستان و ... در برگیرنده مضامین و درون مایه های متنوع اجتماعی است. کارکرد مطلوب فرهنگ مردم، انتقال دانش بومی به نسل های بعدی جامعه است تا از پژواک تجارب و آموزه های ایشان برخوردار شوند. فولکلور هر ملتی، نوع نگاه مردم را به امور زیستی و فعالیت های هوشمندانه نشان می دهد. در این مقاله و بر اساس روش میدانی-کتابخانه ای موضوع «شادابی»، «نشاط» و «سرزندگی» را با رویکرد محوری و کلی «شادیانه» در فرهنگ مردم ایران، بررسی می کند. در این پژوهش به سبک زندگی ایرانی به ویژه برای کنشگران اجتماعی و جوانان دانش پژوه در دوران زیست دانشجویی و حضور دانشجویان در سراهای دانشجویی توجه شده است. در پایان نیز پیشنهادهایی در باره بهره مندی دست اندرکاران حوزه دانشجویی دانشگاه، برای استفاده از ظرفیت فرهنگ مردم در زیست مطلوب دانشجویی ارائه شده است.کلیدواژه ها
نشریه، همایش زندگی دانشجویی، مقاله.مقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.