تاثیر کاهش دمای بتن توسط جایگزینی بخشی از آب اختلاط با یخ بر مقدار فوق روان کننده و خواص بتن خودتراکم در حالت تازه و سخت شده

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: بیستمین همایش روز بتن و چهاردهمین کنفرانس ملی بتن
  • کد COI اختصاصی: NCCICI14_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 356
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بابک احمدی

استادیار مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، تهران، ایران

فرهاد عواطفی هویدا

شرکت تولیدکننده بتن آماده فهاب بتن

امیرهمایون ثابتی مطلق

شرکت تولیدکننده بتن آماده فهاب بتن

محمدجواد محمدی

شرکت تولیدکننده بتن آماده فهاب بتن

محسن فرخی

شرکت تولیدکننده بتن آماده فهاب بتن

ابوالفضل وثوقی

شرکت تولیدکننده بتن آماده فهاب بتن

چکیده

با افزایش کاربرد مواد افزودنی شیمیایی مانند فوق روان کننده، استفاده از بتن خودتراکم در صنعت به دلیل داشتن مزایای مختلف گسترش یافته است. برای تولید بتن خودتراکم و تحویل آن به صورت بتن آماده، لازم است تا شرایطی در ساخت، حمل و بتن ریزی در نظر گرفته شود تا بتواند خواص مطلوب کارایی، مکانیکی و دوام را برآورده کند. در روند تحویل بتن آماده، تاخیر زمانی بابت ترافیک، مسافت زیاد تحویل، تاخیر در بتن ریزی، مخلوط کردن و عملیات نهایی در شرایط آب و هوایی گرم باعث افت روانی بتن خودتراکم می شود. افت روانی در بتن خودتراکم علاوه بر کاهش کارایی می تواند با تراکم و جایگیری نامناسب منجر به عدم دستیابی به مقاومت و دوام لازم شود. در این تحقیق، با کاهش دمای بتن خودتراکم تازه، تاثیر جایگزینی صفر، ۱۰، ۳۰ و ۶۰ درصد از آب اختلاط با یخ بر مقدار فوق روان کننده، خواص بتن تازه و سخت شده درنظرگرفته شد.در طرح مخلوط های بتن خودتراکم با جایگزینی های ۱۰، ۳۰ و ۶۰ درصد یخ به جای آب اختلاط، پس از گذشت ۱۱۰ دقیقه از شروع ساخت، دمای بتن تازه به مقادیر تقریبا ۱، ۳ و ۱۲ درجه سلسیوس نسبت به طرح مخلوط شاهد کاهش یافت. همچنین این کاهش دمای بتن تازه باعث حفظ روانی مخلوط بتن خودتراکم گردید. به همین ترتیب، برای رسیدن به روانی ثابت در حدود ۷۰۰ میلی متر در محل تخلیه بتن، به ترتیب ۲/۹، ۸/۱۲ و ۴/۶۲ درصد مقدار افزودن مجدد فوق روان کننده در محل پروژه کاهش یافت. این مقادیر کاهش فوق روان کننده و جایگزینی آب اختلاط با یخ مجموعا باعث افزایش به ترتیب ۱، ۱/۴ و ۴/۵ درصد در هزینه نهایی تولید بتن خودتراکم گردید. به طورکلی به دلیل کاهش دمای بتن تازه، افزودن یخ باعث بهبود خواص رئولوژی بتن خودتراکم شد. در خواص بتن سخت شده، به جز افزایش تقریبا ۱۷ درصدی جذب آب در جایگزینی ۶۰ درصد یخ، استفاده از یخ باعث عدم تغییرات قابل توجه در مقاومت فشاری و جذب آب بتن خودتراکم نسبت به طرح مخلوط شاهد شد. همچنین، روند مقاومت الکتریکی بتن خودتراکم حاوی ۱۰، ۳۰ و ۶۰ درصد یخ، در سنین عمل آوری کمتر از ۲۸ روز، مقاومت الکتریکی به ترتیب ۱۰، ۱۵ و ۵ درصد افزایش یافت، درحالی که، با افزایش سن عمل آوری، جایگزینی ۶۰ درصد آب اختلاط با یخ باعث کاهش ۱۰ درصدی مقاومت الکتریکی گردید.

کلیدواژه ها

بتن خودتراکم، دمای بتن تازه، یخ، فوق روان کننده، خواص بتن تازه و سخت شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.