جمهوری اسلامی ایران و حمکرانی جهانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی علوم سیاسی، روابط بین الملل و تحول
  • کد COI اختصاصی: PSTCONF09_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی سعیدی

چکیده

نگاهی گذرا به موقعیت بین المللی جمهوری اسلامی ایران در دوران پس از انقلاب اسلامی نشان می دهد که بخش مهمی از سیاست خارجی کشور، به تنظیم مناسبات با نهادهای بین المللی و مقابله با اقدامات تحمیلی و یا تبعیض آمیز آنان معطوف بوده است. در وضعیت کنونی نیز آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل مهم ترین صحنه های اقدامات و تلاش های دیپلماتیک ایران به شمار می آیند و تصمیمات سیاسی و تبعیض آمیز این نهادها در موقعیت بین المللی کشور ما از اهمیت برخوردار است. طبیعی است که در چنین فضایی تبیین روند تحول در مفهوم حکمرانی جهانی، نهادهای بین المللی و سناریوهای محتمل در مورد آن و نیز تشریح تاثیرات احتمالی تحقق حکمرانی جهانی غربی بر موقعیت بین المللی جمهوری اسلامی ایران از اهمیت و ضرورت ویژه ای برخوردار است. بنابراین در پژوهش حاضر با استفاده از روش تحلیلی و توصیفی در پی پاسخ گویی به این سوال خواهیم بود که جمهوری اسلامی ایران وجهت گیری سیاستهای کلی آن در رابطه با مفهوم حکمرانی جهانی چگونه است. که در پاسخ به این سوال این فرضیه مطرح می گردد که مواضع و سیاستهای جمهوری اسلامی بر اساس ماهیت شالوده شکنانه و انقلابی خود در تقابل و تلاش برای جایگزینی نگاه مطلوب خود با و در مفهوم حکمرانی جهانی برآمده از جهانی شدن در عرصه بین المللی است.

کلیدواژه ها

انقلاب اسلامی، جهانی شدن، حکمرانی جهانی، نظام بین الملل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.