پوشاک زنان کرد ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی گردشگری،فرهنگ و هنر
  • کد COI اختصاصی: TCACONF09_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1017
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمودی عالمی

استادیار گروه هنر، موسسه آموزش عالی مارلیک نوشهر

عظیمه تیمورنژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس، موسسه آموزش عالی مارلیک نوشهر

چکیده

در هرکجای این کشور پهناور در هر منطقه یا هر ناحیه مردم از پوشش و لباس خاصی بهره میبرند که بر این اساس کردستاننیز از این قاعده مستثنا نیست. مردم کردستان اعم از زن و مرد دارای پوشش های غنی با قدمت های طولانی هستند که تماماین نوع پوشش فلسفه ای خاصی در آن نهفته است و شاید به جرئت میتوان گفت مردم کردستان از لحاظ پوشش سرآمدمناطق دیگر ایران هستند چون وقتی به اطراف مین گریم هر شهرستانی از نوع لباس کردی خاصی استفاده میکنند و به نوشتهسیاحان در سفرنامه هایشان در سطح فرهنگ مردم دنیا کم نظیر است. به طوریکه این لباس در چندین جشنواره مختلفبین المللی مقام اول را از لحاظ پوشش و زیبایی و تنوع کسب کرده است . اگر بخواهیم هنرها را علاوه بر شاخص های ساختاریو زیباشناسی، از نظر مولفه های فرهنگی- اجتماعی و زمینه های تولید مواد و مصالح و تناسب با محیط و جغرافیا طبقه بندی نماییم، پوشاک همانند معماری در گروه هنر های کاربردی قرار خواهد گرفت که به اعتبار ویژگی های مفهومی و محتوایی، میتواند روایتگر فرهنگ و سلیقه ها و رفتارهای هنری- اقتصادی جامعه باشد. به این اعتبار در طول تاریخ، انواع پوشاک توانسته است به عنوان یک عامل زیرساختی فرهنگی- اقتصادی در فضای مدیریتی- حکومتی جامعه تاثیر داشته باشد. که با ظهور شیوه ها و ابزارهای نوین تولید و توزیع پارچه و پوشاک، رفته رفته بعد اقتصادی- صنعتی بر بعد هنری- فرهنگی غلبه پیدا کرده است و جامه های سنتی در این کشاکش هنر و صنعت، رفتارهای متفاوتی داشته اند، از یک سو ، جنبه های هنریپوشاک به عنوان یک میراث فرهنگی، روایتگر فرهنگ و هنر سنتی است و از دیگر سو، مقوله گستردگی و طیف وسیع تولیدپوشاک از منظر اقتصادی و صنعتی است. یکی از سرمایه های ممتاز هنری - فرهنگی جامعه ایرانی، همین پوشاک محلیسنتی است.

کلیدواژه ها

پوشاک، زنان کرد، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.