رهبری آینده نگر و نقش آن بر رفتار نوآورانه کارکنان و کاهش تمایل به ترک خدمت انان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی سالانه تحولات نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MDMCONF05_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرزاد سرفرازی

استادیارگروه مدیریت دولتی، واحد لارستان ، دانشگاه آزاد اسلامی، لارستان، ایران

سمیه معصومی

گروه مدیریت دولتی، واحد لارستان ، دانشگاه آزاد اسلامی، لارستان، ایرا ن

سیدجواد معصومی گراشی

گروه مدیریت دولتی، واحد لارستان ، دانشگاه آزاد اسلامی، لارستان، ایرا ن

چکیده

اهمیت و توجه به حفظ و نگهداری نیروی انسانی به عنوان منابع ارزشمند سازمان مورد توجه مدیران و پژوهشگران است، رهبران آینده نگر ماهیتا در موقعیتی از قدرت اجتماعی هستند، که از آن قدرت در تصمیم گیری ها و پیاده سازی تصمیمات خود استفاده می کنند، اقدامات و نفوذ آن ها بر سایرین به گونه ای است که بیشترین منفعت را برای پیروانشان دارا می باشد. رفتار نوآورانه و تمایل به ترک خدمت در کارکنان به اشکال مختلف پویایی نیروی کار درون سازمانی و همچنین سرنوشت نهایی یک سازمان را تحت تاثیر قرار می دهند، در این میان عوامل متعددی وجود دارند که سبب ضعف و کندی بنیه سازمان می گردند که یکی از این عوامل تمایلی است که کارکنان به رها کردن شغلشان پیدا می کنند. تمایل به ترک خدمت به اشکال مختلف پویایی نیروی کار درون سازمانی و همچنین سرنوشت نهایی یک سازمان را تحت تاثیر قرار می دهد. بر این اساس در پژوهش حاضر هدف این است که ضمن مرور ادبیات رهبری آینده نگر، فتار نوآورانه و تمایل به ترک خدمت کارکنان به تبیین رابطه ی این متغیرها پرداخته و جنبه هایی از این اثر گذاری در حد ممکنه تشریح گردد. بررسی تئوریک این عوامل بیانگر آن است که ظهور ارزش های اخلاقی از طریق ایفای نقش فعال رهبری آینده نگر در سازمان ها، منجر به رفتار نوآوران، احساس تعهد، عدالت، انصاف و رضایت در کارکنان گردیده و باعث آن می شود که تمایل به ترک خدمت داوطلبانه کارکنان که عواقب نافرجامی برای سازمان ها در پی خواهد داشت را بطور موثری کاهش دهد.

کلیدواژه ها

سبک رهبری، رهبری آینده نگر، نوآوری، رفتار نوآورانه، ترک خدمت کارکنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.