عوامل موثر بر مدگرایی بانوان و رابطه آن با مصرف گرایی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات میان رشته علوم انسانی و اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: MAEICN07_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامره حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی پارچه و لباس دانشگاه علم و فرهنگ

عباس نامجو

عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ

چکیده

مصرف و مد الگوی هایی فرهنگی هستند که در عصر حاضر در مقیاس وسیعی ظاهر و به امری فراتر از رفع نیاز به خصوص در میان بانوان تبدیل شده اند. در این بین بانوان از اهداف اصلی تبلیغات مد و مصرف در سرتاسرجهان هستند. مصرف در دهه های اخیر به نوعی روند اجتماعی و فرهنگی فراگیر در جوامع معاصر تبدیل شده است و بر حوزه کار و فعالیتهای تولیدی پیشی جسته است. مصرف گرایی بیش از حد و مدگرایی افراطی می تواند موجب آسیب به اقتصاد خانواده، کم شدن سهم آموزش، بهداشت و سلامت شود.هدف پژوهش » تعیین نقش مد بر افزایش مصرف گرایی در میان بانوان« است و پرسش »چه رابطه ای بین مصرف و مدگرایی در میان بانوان وجود دارد؟« برای آن در نظر گرفته شده است. در پاسخ می توان این فرضیه احتمالی را مطرح نمود که احتمالا»۰ مدگرایی از طریق ایجاد تغییراتی در ارزش های فرهنگی و حتی نمایش بیرونی تعلقات اجتماعی، می تواند جهت حفظ ارزش های کاذب فرهنگی به پدیده مصرف گرایی منجر شود. « جهت اثبات این فرضیه از روش تحقیق کیفی و توصیفی-تحلیلی استفاده شده و اطلاعات به شیوه کتابخانه ای جمع آوری شده اند.می توان مصرفگرایی را پاسخی شفابخش به بحرانهای هویت در نظر گرفت. یکی از عوامل پیروی ازمد، کسب هویت فردی و متمایز شدن ازدیگران است و درنهایت نیاز به خود نمایی عامل مهم گرایش به مدگرایی است. مدگرایی در میان بانوان به افزایش مصرف آنام منجر می شود. زیرا از طریق ایجاد تغییراتی در ارزش های فرهنگی و حتی نمایش بیرونی تعلقات اجتماعی، می تواند جهت حفظ ارزش های کاذب فرهنگی به پدیده مصرف گرایی منجر شود.

کلیدواژه ها

مدگرایی، مصرف گرایی، جنسیت، بانوان، جامعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.