بهینه سازی جاذب بنتونیت و بررسی راندمان حذف آلاینده ها از فاضلاب صنایع پتروشیمی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری مهندسی مواد، معدن و زمین شناسی
  • کد COI اختصاصی: EMGBC06_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود پارسایی

گروه مهندسی معدن، دانشکده فنی و مهندسی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران

هومن بهمن پور

گروه محیط زیست، دانشکده فنی و مهندسی، واحد شاهرود، دانشگاه آزاد اسلامی، شاهرود، ایران

چکیده

هدف از این تحقیق استفاده هر چه بهتر از منابع معدنی داخلی و افزایش میزان توانمندی در زمینه بهرهبرداری وبهینه سازی مواد معدنی می باشد. همچنین در این پژوهش سعی شده است شیوه ای نوین در تصفیه پساب های پتروشیمیارائه گردد. در این نمونه از بنتونیت پس از فرآیند تولید در مایکروویو به روش هضم با دقت نانو با یک زنجیره بلند دترجنتبا یک ماده آلی (دی متیل اکتا دسیل آمونیوم کلراید) فراوری و بهینه شد. در ابتدای آزمایشات یک روش آماری بانرمافزار MINITAB و با روش تاگوچی رسم شد و در زمان های مختلف نمونه برداری انجام شد و طبق روشاستانداردمتد شروع به انجام آزمایشات شد از بین فاکتورهای اندازگیری ۵ عامل میزان کدورت TSS , TDS, pH, COD, مورد ارزیابی قرار گرفت و تغییرات آنها را در زمان های مختلف با میزان مواد همچنین با نوع مواد بررسی گردید.میزان COD خروجی بسیار حائز اهمیت می باشد. در پساب پتروشیمی پساب پتروشیمی برابر PPM ۶۱ اندازه گیریگردید. همچنین بهترین حالت برای ماده A (بنتونیت اصلاح شده) با کدورت NTU ۶.۱ و میزان لجن mg/lit ۱۰ بوده است. هدف آن بود تا با توجه به نیاز کشور در زمینه تصفیه هر چه بهتر فاضلاب و پاکیزه نگه داشتن محیط زیست پیرامونآن و همچنین اصلاح ساختار بنتونیت و استفاده از فرآیند کاربرد نانو در صنعت اصلاح بنتونیت موجود در روش هایمختلف گامی را در راستای شکوفایی کشور بتوان برداشت

کلیدواژه ها

بنتونیت، تصفیه پساب، منابع معدنی، کدورت ، TDS ، TSS, COD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.