رفتار امنیت اطلاعاتی کاربران در جوامع مجازی حرفه ای بر اساس رویکرد اجتناب از تهدید فناوری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پژوهش های کتابخانه های دیجیتالی و هوشمند، دوره: 9، شماره: 33
  • کد COI اختصاصی: JR_JKIM-9-33_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 294
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرامرز سهیلی

دانشگاه پیام نور کرمانشاه

علی اکبر خاصه

گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور

فرهاد شریعت

دانشگاه پیام نور

چکیده

هدف: هدف از این پژوهش، تعیین رفتار امنیت اطلاعاتی کاربر در جوامع مجازی حرفه ای بر اساس رویکرد اجتناب از تهدید فناوری در بین اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه بود.روش پژوهش: روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه به تعداد ۲۸۲ نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران و به روش نمونه گیری تصادفی ساده ۱۶۲ نفر انتخاب گردید. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد بود. اعتبار پرسشنامه با روش آلفای کرونباخ انجام گرفت که برابر با ۷۴/۰ تعیین شد. جهت تحلیل داده ها از شاخص های آماری توصیفی، ماتریس همبستگی پیرسون و آزمون معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار SPSS و Amos استفاده شد.یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد متغیرهای هزینه اقدام حفاظتی، حساسیت درک شده، شدت تهدیدهای مخرب فنا وری درک شده، به اشتراک گذاری دانش امنیت اطلاعات و تجربه امنیت اطلاعات رابطه مثبت و معناداری با انگیزه اجتناب از تهدید فناوری دارد. همچنین متغیرهای هنجارهای گروه و خودکار کارآمدی رابطه مثبت و معناداری با رفتار اجتنابی دارد. از طرفی متغیر انگیزه اجتناب به عنوان متغیر وابسته میانجی رابطه مثبت و معناداری با رفتار اجتنابی دارد.. نتیجه گیری: به طور کلی نتایج حاکی از آن است که تدوین و توسعه نظام نظارت و حفاظت امنیتی بر محتوای داده های مبادله شده با توجه به قانون امنیتی دانشگاه و حفظ حریم عمومی و خصوصی که نقش اساسی در پیشگیری از گسترش فساد، تهدیدات امنیتی، رسوخ جاسوسی و خرابکاری الکترونیک و عملیات روانی خواهد داشت.

کلیدواژه ها

رفتار اطلاعاتی کاربر, جوامع مجازی حرفه ای, رویکرد اجتناب از تهدید فناوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.