ماده ۱۲۱۰ قانون مدنی از منظر تحلیلی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی پژوهش در حسابداری، مدیریت، اقتصاد و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: MEACONF01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جمشید پناهنده شهرکی

دانشجوی ارشد حقوق،واحد میمه،دانشگاه آزاد اسلامی ، میمه، ایران

سیدحسن علوی نائینی

دکترای حقوق خصوصی ، استاد مدعو دانشگاه علمی کاربردی دادگستری

چکیده

شاید بتوان دادخواستی علیه ماده ۱۲۱۰قانون مدنی تنظیم نمود، دادخواست نه از طریق رومی ژرمنی (قانون حاکم) بلکه بدلیل نداشتن عنصر قانونی دادخواست از طریق کامن لا مدنظر می باشد. ودر صورت محکومیت ، صدور حکم به اصلاح قانون و با افتخار گامی به عقب (تصویب مجدد قانون ۱۲۰۹و ۱۲۱۰ مصوب (۱۳۱۴/۱/۱۹ را در پی داشته باشد. رابطه سببیت را همراه با ضرر و زیان فعل یا ترک فعل از جمله ارکان مسئولیت مدنی در این ماده قانونی در نظر گرفته می شود. مورد این پژوهش، رابطه سببیت مشکلات بوجود آمده توسط ماده ۱۲۱۰ قانون مدنی جدید" سن بلوغ "با ضرر و زیان های حاصل شده در جامعه می باشد.تحقیق درمورد تفسیر مفاد ماده و تعارض آن با خود (تبصره دو خود قانون ) و دیگر قوانین جاری ، سردر گمی های جامعه حقوقی کشور را در بر داشته است. بررسی در موردتبصره یک ماده ۱۲۱۰ که سن بلوغ رابرای پسران پانزده سال قمری و در دختران نه سال قمری ذکر کرده است . در واقع سن ۹ سالگی دختران را باید شروع بلوغ در نظر گرفت نه خود بلوغ ،که براساس آن مسئولیت کیفری و اهلیت برای آن قائل شده اند..در صورتی که در مواد ۱۲۰۹ و ۱۲۱۰ قانون مدنی مصوب ۱۳۱۴ قانونگذار سن هجده سال ، رشد برای اهلیت تعیین کرده بود. ماده ۱۲۱۰ قانون مدنی جدید با ورود خود موجبات حذف ماده ۱۲۰۹ قانون مدنی را فراهم نمود.که بنوبه خود موجب بوجود آمدن پرونده های زیادی در دادگاه ها وسببیت از بین رفتن حق را در جامعه بوجود آورده است. اگر بخواهیم از نظر کلی به مسئله نگاه کنیم با تصویب ماده ۱۲۱۰ قانون مدنی جدیدو اضافه نمودن تبصره ۲ همان قانون و رای وحدت رویه دیوان عالی کشور به شماره ۳۶۴/۱۰/۳/۳۰دقیقا مثل آن می باشد که انسان سالمی را مریض کرده ، و مریض هم نگاه داشته، سپس با کمک دستگاه های پر هزینه پزشکی سعی در زنده نگاه داشتن آن داریم.

کلیدواژه ها

ماده ۱۲۱۰ قانون مدنی، سن بلوغ ، ماده۱۲۰۹ قانون مدنی، سن رشد.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.