ریزساختارهای موجود در توده های نفوذی دگرشکل شده لیوان شرقی- استان گلستان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی مهندسی معدن و علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GEOC07_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 260
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا مرادحسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم زمین، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

شهریار محمودی

استادیار، دانشکده علوم زمین، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران

چکیده

توده های نفوذی دگرشکل شده لیوان شرقی بخشی از پهنه زمین ساختی البرز میانی در غرب استان گلستان است. رخنمون های اصلی قابل مشاهده در منطقه لیوان شرقی شامل تناوبی از فیلیت و شیست های سرسیت-کلریت دار است. همچنین توده های نفوذی منطقه که طبق گزارش های قبلی انجام شده دیوریت، گابرو، گرانیت و مونزونیت گزارش شده بود، بر اساس مطالعات پتروگرافی انجام شده در این پژوهش، متاگابرو، متابازالت و ارتوگنیس معرفی می شوند که به طور ویژه در این پژوهش، ارتوگنیس های این توده نفوذی دگرشکل شده مورد مطالعه ریزساختاری قرار گرفته اند. کانی شناسی ارتوگنیس های مورد مطالعه شامل کوارتز، پلاژیوکلاز، فلدسپار آلکالن، گارنت، آمفیبول، بیوتیت، مگنتیت، آپاتیت، کلسیت و برخی عناصر دیگر مانند مونازیت، زئوزیت و زنوتیوم می باشد. بافت اصلی در ارتوگنیس های مورد مطالعه، بافت چشمی، دیابلاستیک و پورفیروکلاست است، همچنین بافت های فرعی شامل بافت سودومورف در گارنت های جانشین شده با کلریت، بافت میلونیتی، آمبوئید گرانوبلاستیک، قفسه کتابی و ماهیگون نیز مشاهده شده است.

کلیدواژه ها

ریزساختار، میکروتکتونیک، پترولوژی، سنگ های دگرشکل، استان گلستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.