چگونه توانستم مصرف گرایی و تمایل به اسراف را در دانش آموزانم به حداقل برسانم؟

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم
  • کد COI اختصاصی: CFTP08_0008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد ملکی

کارشناسی ارشد، رشته فقه و حقوق اسلامیاداره آموزش و پرورش شهرستان بندرعبا س

چکیده

یکی از مواردی که تاثیر زیادی در تغییرات سبک زندگی ما ایرانیان داشته و آثار متعدد اجتماعی فرهنگی و اقتصادی از خود بر جای گذاشته مسئله مصرف گرایی و تغییر الگوی مصرف کالاها و خدمات در میان ما مردم است. این در حالی است که تعادل در مصرف و پرهیز از اسراف و تبذیر یک اصل و توصیه مکد دینی است. دلسوزان و متخصصان حوزه های مختلف نیز مصرف گرایی را آفت استقلالو مانع توسعه و تعالی کشور می دانند و بارها در بیانات رهبر انقلاب نسبت به رشد مصرف گرایی و تبعات منفی آن هشدار داده شده است. ایشان « اسراف را یک بیماری اجتماعی» می دانند که « روزبه روز شکافهای طبقاتی بین فقیر و غنی را بیشتر و عمیقتر میکند.» و در تعیین و ابلاغ سیاست های کلی اصلاح الگوی مصرف مردم و مسئولان را به « مقابله با ترویج فرهنگ مصرف گرایی و ابراز حساسیت عملی نسبت به محصولات و مظاهر فرهنگی مروج اسراف و تجمل گرایی» تاکید می کنند. عدم مصرف درست و اسراف بی رویه در بین دانش آموزان ، مسئله ای مهم و خطرناک است که می تواند به اقتصاد خانواده ها و جامعه ضربه بزرگی بزند و به همین علت لازم و ضروری است که دانش آموزان با فرهنگ درست مصرف و پرهیز از اسراف آشنا شوند و بتوانند به درستی و به اندازه نیازشان مصرف نمایند و لازمه این کار نیز آموزش فرهنگ مصرف صحیح و اصولی به دانش آموزان در مدارس است. هدف اقدام پژوهی فعلی نیز این امر می باشد که راهکارهایی را بیابد که بتواند با استفاده از آن مصرف گرایی و تمایل به اسراف را در دانش آموزان به حداقل برساند که برای موفقیت در این زمینه اقدام به مطالعه منابع نگاشته شده در این زمینه و بحث و نظر خواهی با همکاران گردیدو در نهایت با بهره گیری از راه حلهای همچون داستان گوی ، انشا نویسی و آیات قرآنی موفق به کاهش تمایل به اسراف در دانش آموزان شد

کلیدواژه ها

مصرف گرایی ، اسراف کردن ، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.