اندازه گیری پاسخ های هیجانی کودکان ۶-۱۰ساله به داستانها با استفاده از مقیاس هیجانهای زیبایی شناختی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: RTCONFE05_200
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا آقاکریمی

خاطره برهانی

اینس شیندلر

جولیا کریستنسن

چکیده

هدف: هیجانهای زیبایی شناختی نوع خاصی از هیجانها هستند که وقتی فرد، محرکی را برای جذابیت یا فضیلت های زیبایی شناختی آن درک و ارزیابی می کند، تجربه می شوند. این هیجانها همراه با احساس لذت یا عدم لذت به شکل ذهنی هستند. مطالعه آزمایشی این تجربیات نیاز به مفهوم سازی و سنجش هیجانهای زیبایی شناختی دارد .مقیاس هیجانهای زیبایی شناختی جزء معدود مقیاسهای معتبر برای سنجش این نوع از هیجانها است که به زبان انگلیسی و آلمانی ساخته و اعتباریابی شده است (شیندلر و همکاران، ۲۰۱۷).هدف پژوهش حاضر اعتباریابی مقیاس هیجان های زیبایی شناختی در کودکان ۶ تا ۱۰ ساله ایرانی است .روششناسی پژوهش : روش مقیاس هیجانهای زیبایی شناختی کودکان شامل ۲۸ هیجان زیبایی شناختی است که فرد می بایست پس از دیدن یا شنیدن یک اثر هنری مشخص کند تا چه اندازه هریک از هیجانها را تجربه کرده است . مطالعه حاضر با گروه نمونه ای با حجم ۲۹۵ نفر از کودکان ایرانی به روش نمونه گیری دردسترس اجرا گردید. کودکان در جلسه ای آنلاین به یک داستان صوتی (۱۵ داستان بطورکلی ) که همراه با تصاویری از آن داستان پخش می شد گوش دادند. سپس به همراه آزمونگر به سوالات مقیاس هیجانهای زیبایی شناختی در یک مقیاس ۱تا۵ تایی پاسخ دادند و هیجانهای خود را ثبت کردند.یافته ها: برای تعیین همسانی درونی پرسشنامه از روش آلفای کرونباخ و برای تعیین ساختار عاملی آن تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. محاسبه همسانی درونی ، آلفای ۸۷,۰ را به دست داد. نتایج حاصل از تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که مدل چهار عاملی شامل عاطفه ، خشنودی ، شیفتگی و بیزاری بهترین برازش را دارد=۰/۸۹۰ ، RMSEA =۰/۰۵۵ χ۲ =۶۴۹/۷۱ ، DF =۳۴۴ ، CFI =۰/۹۲ ، SRMRنتیجه گیری: نتایج حاکی از اعتبار و روایی قابل قبول نسخه ی فارسی این مقیاس است

کلیدواژه ها

هیجان-هیجانهای زیباییشناختی-داستان-مقیاس هیجانهای زیبایی شناختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.