مقایسه اثربخشی مشاوره پیش از ازدواج و طرحواره درمانی بر روی عزت نفس ، تمایزیافتگی ، عملکرد شغلی و موفقیت شغلی زنان شاغل متاهل استان تهران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: RTCONFE05_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی الیاسی قهفرخی

کارشناسی ارشد مشاوره گرایش شغلی، دانشگاه خوارزمی تهران، واحد کرج ،ایران.

سحر سلیم پور

کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی ، دانشگاه غیردولتی علم و فرهنگ تهران ، واحد آموزش عالی ، تهران – ایران.

شهلا دینوی زاده

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی ، دانشگاه پیام نور خوزستان ، واحد اندیمشک،ایران.

پریسا ملک زاده

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی کودک و نوجوان ، دانشگاه غیرانتفاعی علم و هنر، یزد.ایران.

فاطمه عدالت مهر

کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی ، دانشگاه پیام نور خوزستان ، واحد اندیمشک،ایران.

چکیده

هدف از پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی مشاوره پیش از ازدواج و طرحواره درمانی بر روی عزت نفس، تمایزیافتگی، عملکرد شغلی و موفقیت شغلی زنان شاغل متاهل استان تهران می باشد. روش پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون، پس آزمون با دو گروه آزمایش و دو گروه کنترل می باشد. جامعه آماری این تحقیق، شامل کلیه زنان شاغل متاهل استان تهران می باشد؛ که از بین آنها تعداد ۶۰ نفر به صورت در دسترس انتخاب و سپس به صورت تصادفی در چهار گروه (گروه مداخله پیش از ازدواج و گروه کنترل آن و گروه مداخله طرحواره درمانی و گروه کنترل آن) تقسیم شدند. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه عزت نفس کوپر اسمیت، تمایزیافتگی (DST)، عملکرد شغلی پاترسون و موفقیت شغلی رادسیپ جمع آوری و به وسیله نرم افزار SPSS و تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شد. سپس با استفاده از آزمون تی، روش های درمان با هم مقایسه شدند. با توجه به اینکه این مقدار SIG از ۵ درصد کمتر است مشخص می شود که میانگین در جامعه یکسان نیست و بین دو جامعه تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین با توجه به اینکه حد بالا و پایین برای همه متغیرها مثبت است پس نشان می دهد که تاثیر مشاوره پیش از ازدواج بیشتر از طرحواره درمانی می باشد. می توان گفت که کسانی که در دوره های پیش از ازدواج شرکت می کنند نسبت به زندگی مشترک و پدیده های آن آگاه تر می شوند و عملکرد بهتری دارند و بهینه زیستن را فرا می گیرند و از نتایج این تحقیق می توان در مراکز مشاوره و روانشناسی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

مشاوره پیش از ازدواج، طرحواره درمانی، عزت نفس، تمایزیافتگی، عملکرد شغلی، موفقیت شغلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.