راهکارهای آموزشی برای پیشگیری از افت و یا ترک تحصیلی دانش آموزان دچار فقر اقتصادی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: RTCONFE05_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه رمضانی

کارشناسی علوم تربیتی گرایش آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید هاشمی نژاد

حمیدرضا معتمدی

کارشناسی علوم تربیتی گرایش آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان واحد ثامن الحجج

زهرا حسین زاده

کارشناسی علوم تربیتی گرایش آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید هاشمی نژاد

سمانه احمدی کوهبنانی

کارشناسی علوم تربیتی گرایش آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید هاشمی نژاد

چکیده

این مقاله با هدف یافتن راهکارهایی مفید و موثر و قابل اجرا توسط مسئولین آموزشی مدارس برای پیشگیری از افت و یا ترک تحصیلی دانش آموزان به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب خانوادگی ، آغاز شده است . نظریات مرتبط با پیشرفت تحصیلی ، خانواده و اقتصاد نشان می دهد که موفقیت تحصیلی دانش آموزان به عوامل مختلفی وابسته است که اقتصاد یکی از تاثیرگذارترین عامل ها به شمار می رود. بنابر این نظریات خانواده ای که از نظر مالی توانایی ندارد که تغذیه ی مناسب رشد جسمی و ذهنی فرزند خود را فراهم آورد نخواهد توانست در دوران تحصیل او، برایش فضای آموزشی مناسب فراهم کند که این امر در میزان پیشرفت تحصیلی دانش آموز بسیار تاثیرگذار خواهد بود. نیاز به کار کودکان و نوجوانان و جوانان نیز که در شرایط فقر و محرومیت اقتصادی وجود دارد یکی از عوامل مهم افت تحصیلی به حساب می آید، زیرا که در این قبیل شرایط امور زیادی در خانه ، مزرعه و کسب و کار وجود دارند که می توان آنها را به عهده کودکان شش , هفت ساله و بالاتر قرار داد و منافع حاصل از آنها را جهت کمک به اقتصاد ناچیز خانواده اختصاص داد. بدین لحاظ کار کودکان مانع رفتن آنان به مدرسه خواهد بود و یا باعث حضور نامرتب آنان در مدرسه و کلاس می گردد و این امر نیز عاملی برای ترک تحصیل ، مردودی و افت تحصیلی می باشد.این تحقیق با هدف بررسی خصوصیات اقتصادی و اجتماعی افراد دارای افت تحصیلی و همچنین زمینه های تحصیلی و اقتصادی آنها به منظور شناخت این مسئله و بررسی علل و عوامل موثر بر افت تحصیلی به جهت جلوگیری یا کاهش افت تحصیلی انجام شده است. در پایان پژوهش راهکارهای پیشنهادی برای معلمان و کارکنان آموزشی که در مواجهه با دانشآموزان دچار افت تحصیلی به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی هستند، آورده شده است.

کلیدواژه ها

افت تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، خانواده، اقتصاد، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.