درآمدی بر سازنده گرایی در روانشناسی و علوم تربیتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی فناوری های نوین در تعلیم و تربیت، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: RTCONFE05_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین افلاکی فرد

استادیار، گروه علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان تهران ، ایران

کیانوش نوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران

چکیده

هدف این مقاله تبیین و ارزیابی دیدگاه سازنده گرایی (Constructivismn) است . پس از بیان تاریخچه ، مبانی و انواع این دیدگاه پرسش های ذیل مورد بررسی قرار گرفته است :پذیرش سازنده گرایی چه دلالت هایی برای روش های یاددهی و یادگیری دارد؟ با توجه به اهداف متنوع یادگیری در نظام آموزشو پرورش سازنده گرایی چه جایگاهی دارد؟ مهم ترین نقد مطرح شده درباره سازنده گرایی چیست ؟ نتیجه گیری این مقاله آن است که : دلالت های یادگیری نظریه سازنده گرایی بر مواجه ساختن دانش آموزان با موقعیت های واقعی و عینی تاکید دارد، تلقی از یادگیری مبتنی بر مشکل گشایی است ، یادگیری مبتنی بر سازنده گرایی نمی تواند پاسخگوی همه اهداف یادگیری نظام آموزشو پرورش باشد و سازنده گرایی با قبول رویکردی نسبیت گرا منجر به فردگرایی مفرط می شود. به هر حال قضاوت تنهایی در خصوص کارایی این رویکرد مستلزم کو شش ها و تجارب آینده است .

کلیدواژه ها

سازنده گرایی ، یاددهی ، یادگیری ، آموزش و پرورش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.