بررسی چگونگی پرورش ابعاد مختلف تربیت سیاسی دانش آموزان در مدرسه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی و رفتاری
  • کد COI اختصاصی: LPCONF04_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 435
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی میرزایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم تربیتی دانشگاه تهران، آموزگار اداره آموزش و پرورشمنطقه موسیان، استان ایلام

حمید محسنی فرد

دانش آموخته کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی مرکز دزفول، آموزگار ادارهآموزش و پرورش منطقه موسیان، استان ایلام

احمد آبدانی

دانش آموخته کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه آزاد اسلامی مرکز دزفول، آموزگار اداره آموزش وپرورش منطقه موسیان، استان ایلام

رحمن محمدزاده

دانش آموخته کارشناسی مدیریت امور فرهنگی دانشگاه علمی - کاربردی واحد دهلران اداره آموزش و پرورش منطقه موسیان، استان ایلام.

حمیرا هدایتی پناه

دانش آموخته کارشناسی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی مرکز دزفول، آموزگاراداره آموزش و پرورش منطقه موسیان، استان ایلام.

چکیده

هدف پژوهش، به صورت اجرای روش های موثر جدید و روش های تربیت اسلامی و کسب تجارب برترتربیتی حاصل از آنها در کلاس درس و مدرسه در سال تحصیلی ۱۴۰۰/۱۴۰۱، این است که چگونه و با چهروش های نوین و همچنین روش های تربیتی اسلامی می توان مفاهیم، ابعاد و مولفه های مختلف تربیتسیاسی به عنوان بعد مهمی از موضوع تربیت و یکی از ساحت های گسترده تربیت در سند تحول بنیادینآموزش و پرورش را به دانش آموزان به شکل علمی، عملی و کاربردی انتقال و نهادینه سازی کرد. مبنایکار، ۴ روش جدید تربیتی را در بر داشت که بر سنجش، ارزشیابی، و ایجاد شاخص گرایش ها و فعالیت هایمورد علاقه در امور مربوط به مسائل سیاسی در مبحث تربیت سیاسی بود که این امر مورد تاکید مکتبرفتارگرایی و بر اساس سیستم کار- پاداش بود. برای این کار بر اساس طرح ابداعی: یعنی ارائه جوایز کهمبتنی بر نظام کار- پاداش دهی و بر اساس اجرای روش جدید تربیتی تحت عنوان (ارائه نمود ها و الگو هایتصویری) و بر حسب فعالیت های مختلف و متنوع فرهنگی و هنری قرار دارد، صورت گرفت و همچنین ، براساس مکتب اسلام و آموزه های تعلیم و تربیت اسلامی از روش های موثر تربیت اسلامی یعنی: روش های(محبت و مدارا)، (بازی) و (ایفای نقش) و بر اساس طرح ابداعی یعنی: تشکیل اتاق بازی و دوستی درمدرسه استفاده شده است. لذا به بررسی ابعاد مهم تربیت سیاسی نظیر: شناخت، احساس و پرورش حسشایستگی سیاسی دانش آموزان ختم می شد پرداخته شده است. این تجربه از نوع روش شناسی به شیوهکاربردی و به روش تحلیلی بوده و جامعه آماری هم شامل کلیه دانش آموزان ابتدایی منطقه موسیان و نمونه مورد نظر، دانش آموزان دبستان نور منطقه موسیان می باشد. برای سنجش و ارزشیابی روش هایتربیتی، از ابزارهای پرسشنامه محقق ساخته و ثبت کار برگ فعالیت ها استفاده شده است. در پایان مشخصشد که انتخاب و اجرای طرح و روش ابداعی و همچنین روش های تربیت اسلامی، توانستند تجارب برتر وارزنده، و اثرات و نتایج مهم و مثبتی در ذهن و عمل دانش آموزان، همکاران و اولیاء دانش آموزان در برداشته باشند.

کلیدواژه ها

تربیت سیاسی، روش ارائه نمودها و الگوی های تصویری، روش محبت و مدارا،روش بازی، روش ایفای نقش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.