مدیریت زمان و تصمیم گیری برای مطالعه در مراجعان کتابخانه های عمومی بر اساس ماتریس آیزنهاور
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: پژوهش های کتابخانه های دیجیتالی و هوشمند، دوره: 8، شماره: 29
- کد COI اختصاصی: JR_JKIM-8-29_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 328
نویسندگان
کارشناسی ارشد، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران.
دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران.
چکیده
هدف: هدف از این پژوهش تعیین اولویت های مطالعه در مراجعان کتابخانه های عمومی براساس ماتریس آیزنهاور است.روش شناسی: این پژوهش، به روش پیمایشی تحلیلی صورت گرفته و ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه محقق ساخته اولویت های مطالعه منابع اطلاعاتی است. جامعه آماری این پژوهش اعضای کتابخانه های عمومی شهرستان کاشان بوده است که براساس جدول مورگان ۳۹۰ نفر به عنوان نمونه مورد مطالعه قرارگرفته اند. روایی پرسشنامه با کسب نظر از استادان و صاحب نظران و میزان پایایی آن با آلفای کرونباخ برابر۸۴۳/۰ محاسبه و مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار اس. پی. اس. اس. ۲۰ و ماتریس آیزنهاور مورد سنجش قرار گرفت.یافته ها: یافته های این پژوهش نشان داد، در بعد مطالعه کتب درسی، مطالعه منابع اصلی هر درس مهم وفوری و مطالعه کتاب های کمکی معرفی شده توسط مدرس و جزوات درسی مهم ولی غیر فوری است. در بعد مطالعه کتب عمومی، مطالعه کتب علمی،مهم وفوری و مطالعه کتب مذهبی، مهم و بدون فوریت است. در بعد مطالعه مجلات و روزنامه ها، مطالعه روزنامه های عمومی مهم وفوری و مطالعه مجلات خانوادگی، عمومی و سرگرمی مهم و بدون فوریت است. در بعد مطالعه منابع مربوط به رسانه ها، تماشای فیلم سینمایی و سریال و شبکه خانگی در اولویت اول و مهم وفوری بوده و استفاده از آلبوم موسیقی در درجه بعدی اهمیت و بدون فوریت است. در بعد منابع مربوط به تلفن همراه، بررسی پیام های شخصی از طریق شبکه های اجتماعی، تماس بی پاسخ و پیامک رسیده روی تلفن همراه جزء مهم ترین اولویت ها بوده و بررسی پیام های جدید روی تلفن همراه در گروه ها و کانال های تلگرام و برنامه های مشابه در درجه بعدی اهمیت بوده است. در بعد منابع مربوط به رایانه و لپ تاپ، مطالعه ایمیل های جدید رسیده در ایمیل شخصی مهم ترین اولویت برای مطالعه و مهم و فوری هستند و بررسی اخبار جدید در سایت های خبری موردعلاقه در رتبه بعدی اهمیت و بدون فوریت می باشند.بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد از نظر افراد مورد مطالعه، مطالعه منابع اصلی هر درس، مطالعه کتب علمی، مطالعه روزنامه های عمومی، تماشای فیلم سینمایی و سریال و شبکه خانگی، بررسی پیام های شخصی از طریق شبکه های اجتماعی، تماس بی پاسخ و پیامک رسیده روی تلفن همراه و مطالعه ایمیل های جدید رسیده در ایمیل شخصی مهم ترین اولویت برای مطالعه در ابعاد مورد مطالعه بوده است.کلیدواژه ها
مدیریت زمان, مطالعه, ماتریس آیزنهاور, کتابخانه های عمومی, شهرستان کاشاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.