بررسی و تحلیل نواردوزی های لباس قاسم آبادی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج فرهنگ و هنر ایران
  • کد COI اختصاصی: CONFNASHR01_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمودی عالمی

استاد یار گروه هنر، دانشگاه غیرانتفاعی مارلیک، نوشهر، مازندران، ایران

مهرنوش ناصری

دانشجوی کارشتاسی ارشد، گروه طراحی پوشاک، دانشگاه غیرانتفاعی مارلیک، نوشهر، مازندران، ایران

چکیده

لباس محلی گیلان از زیباترین لباس های ایرانی است. آنقدر که آوازهاش جهانی شده و به بازی های المپیک هم رسیده است. در این میان لباس زنان گیلک خوشرنگ و نگار است و دل هر گردشگری را میبرد. لباس زنان روستایی گیلان با طرح های شاد و پرنقش و نگار قاسم آبادی، دیلمانی، تالشی و دامن های بلند چیندار قدمتی ۴۰۰۰ ساله دارد .روسری و سربند لچک پیراهن یا جمه، جلیقه کت، الجاقبا، دامن، شلیته، شلوار و چادر کمر از بخش های اصلی لباس محلی زنان گیلان است. «الجاقبا »پوشش دوخته شده ای از مخمل یا پارچه چادر شب است که پوشش زنان در کوهستان های شرقی و قاسم آباد بوده است .پوشاک در گیلان نیز مانند هر منطقه دیگری معرف اندیشه، سلیقه، نوع کار و معیشت و ارتباط مردمان با طبیعت است. «طراحی لباس در این منطقه، کاملا در زمینه سازگاری با محیط تعریف میشود، چنانکه لباس زن گیلک به شکلی طراحی شده که وقتی او بر اسب می نشیند هیچ نقطه از بدنش پیدا نباشد.» علاوه بر سبک کلی لباس، ترکیبات و روش دوخت تنپوش های مردم ناحیه خزر با دیگر مناطق آنقدر متمایز است که این مردم را به خوبی میشناساند . رهنمایی، ۱۳۹۵

کلیدواژه ها

گیلان ، لباس محلی ، پوشاک ، قاسم آبادی ، پوشاک زنان ، میراث فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.