طراحی و تدوین برنامه استراتژی توسعه شهری شهر سده

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و توسعه
  • کد COI اختصاصی: ICMET14_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سوده باقری ریزی

کارشناسی ارشد، مدیریت اجرایی گرایش استراتژیک، دانشگاه پیام نور، ساوه، ایران

مهدی معین

دانشجوی کارشناسی ارشد، مخاطرات محیطی، دانشگاه آزاد، لنجان، ایران

چکیده

راهبرد توسعه شهر عبارتی است که مفاهیم آن به طور کامل در ادبیات برنامه ریزی راهبردی تعریف و تدوین شده است. از اینرو می توان این گونه بیان کرد که راهبرد توسعه شهر رویکردی است با ماهیت راهبردی که بر تهیه و اجرای سند راهبرد توسعه شهر تاکید داشته و تدوین آن بر پایه چشم اندازسازی و مشارکت شهروندان صورت گرفته است. در یک تعریف اولیه ساده، راهبرد توسعه شهری((CDS عبارت است از فرآیند تهیه چشم انداز بلند مدت آینده شهر به صورتی که از آن یک برنامه عملیاتی کوتاه مدت استخراج شود.پژوهش حاضر با استفاده از رویکرد مشکل سو و مشارکتی سعی در تدوین و ارزیابی سند راهبردی (استراتژیک) توسعه شهری شهر سده دارد. جامعه آماری این پژوهش کلیه شهروندان و خبرگان توسعه شهری در دسترس در شهر سده می باشد. روش نمونه گیری با توجه به نامحدود بودن جامعه آماری از طریق فرمول کوکران محاسبه گردید. نوع پژوهش از بعد هدف پژوهشی کاربردی و شیوه مطالعه بر حسب روش و ماهیت؛ توصیفی - پیمایشی میباشد. ابزار گردآوری اطلاعات در مرحله نیاز سنجی، پرسشنامه بوده وهمچنین از روش مشاهده مستقیم و روشهای میدانی و پیمایشی مانند مصاحبه با کارشناسان و نخبگان شهری برای تدوین و طراحی راهبردی های توسعه شهری استفاده شده است. بیانیه چشم انداز توسعه شهری با استفاده از روش تحلیل محتوا تدوین گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار هایExcel ،SPSS در مرحله نیاز سنجی انجام پذیرفته است. نتایج حاصل از پژوهش به تدوین بیانیه راهبردی شهر سده منجر شده است.

کلیدواژه ها

شهر،توسعه شهری، راهبرد(استراتژی)، برنامه ریزی شهری، برنامه ریزی استراتژیک، چشم انداز شهری، راهبرد توسعه شهری( CDS )، مشکل شهری، برنامه ریزی مشکل سو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.