مقایسه اثربخشی درمان عقلانی، عاطفی، رفتاری الیس و واقعیت درمانی گلاسر بر کاهش علائم افسردگی، اضطراب و استرس بیماران همودیالیزی و گروه کنترل

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF10_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 337
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اشکان مروتی

کارشناس ارشد پرستاری اورژانس، اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش

چکیده

نارسایی مزمن کلیه، به آسیب بافت کلیه که بیش از ۳ ماه طول کشیده باشد اطلاق می شود. با پیشرفت بیماری، کلیه به کمترین سطح عملکرد خود می رسد و بیماران به درمانهای جایگزین کلیه نیازمند می باشد که این مرحله را بیماری کلیه آخر میگویند. در جهان به علت کمبود دهنده کلیه، دیالیز به عنوان درمان شایع در حال انجام است. دیالیز با هدف خارج نمودن محصولات نهایی و زائد ناشی از سوخت و ساز، ایجاد غلظت مناسب از الکترولیتها، تصحیح اسیدوز، خارج کردن مایع اضافی و پیشگیریو کاهش مشکلات و عوارض استفاده می شود. این در حالی است که همودیالیز در شرایط کنونی تنها قادر است ده درصد ازعملکرد پالایش کلیه طبیعی را انجام دهد و با وجود پیشرفت های زیادی که در زمینه همو دیالیز ایجاد شده است، همچنان افرادی که تحت درمان قرار می گیرند دچار عوارض و مشکلات حین و پس از دیالیز می شوند. این عوارض شامل: عوارضقلبس عروقی، اختلالات عملکردی پلاکتها و خونریزی، ضعف، خستگی، درد، مشکلات پوستی، اختلالات استخوانی، عفونت ها، اختلالات جنسی و مشکلات تغذیه ای و روانی می باشند. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی بوده و از لحاظ روش، نیمه آزمایشی میباشد که در آن از طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. جامعه ی آماری این پژوهش کلیه بیماران دیالیز بیمارستان امام رضا (ع) شهر کرمانشاه در سال ۱۳۹۹-۱۴۰۰ تشکیل میدادند که از بین آنها ۳۰ نفر به صورت دسترس انتخاب شده و به صورت تصادفی درگروه آزمایش ۱۵)نفر) و در گروه کنترل ۱۵)نفر) جایگزین خواهند شدند. باتوجه به یافته های حاصل از پژوهش مشخص گردید اثربخشی درمان عقلانی-عاطفی- رفتاری الیس و واقعیت درمانی گلاسربر کاهش علائم افسردگی، اضطراب و استرس بیماران همودیالیزی و گروه کنترل اثر معناداری دارد.

کلیدواژه ها

اثربخشی درمان عقلانی-عاطفی رفتاری الیس، واقعیت درمانی گلاسر، افسردگی، اضطراب و استرس بیماران همودیالیزی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.