مروری بر روش های ساخت در معماری بومی مازندران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF09_309
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحسن موسوی

عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران

مجید احمدپور

عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران

چکیده

این پژوهش در صدد است تا شیوه های اجرایی ساخت و ساز در معماری بومی مازندران را مورد بررسی و کنکاش قرار دهد و تنوع شیوه های اجرا را نمایش دهد.همچنین با معرفی مصالح اصلی مورد استفاده در معماری این خطه و عناصر اصلی تشکیل دهنده معماری و سازه بناها در صدد تشریح چگونگی این امر می باشد. از آنجایی که چوب، سنگ و خاک عمده ترین مصالح بکارگرفته شده در این نوع معماری اند. ظهور و بروز نوعی خاص از معماری بومی و تاثیر ملموس آن بر ایجاد فضاهایی جذاب و هماهنگ را نمی توان نادیده گرفت. عناصر شکل دهنده معماری و سازه این بناها که در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته اند عبارتند از: دیوارها، بام، پله، پی و بازشو. این مقاله در ابتدا عمده ترین مصالح مورد استفاده در معماری بومی مازندران که شامل سنگ و چوب می باشد را مورد بررسی قرار می دهد. سپس به تحلیل عناصر اصلی شکل دهنده یک بنای سنتی مازندران و روشهای اجرای آنها می پردازد و در انتها نتایج حاصله از این بررسی ها را ارایه می نماید.

کلیدواژه ها

معماری بومی، ساخت و ساز، مازندران، مصالح بومی، عناصر ساختمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.