مطالعه تحلیلی کاربرد میراگرTADASدر طراحی و بهسازی ساختمانهای بتن آرمه
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی بتن و توسعه
- کد COI اختصاصی: ICCD02_CD2-046_9084866103
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2131
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی عمران دانشکده فنی دانشگاه تهران
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی عمران دانشکده فنی دانشگاه تهر
چکیده
در سالهای اخیر، زلزله های مخرب شدت آسیب پذیری ساختمانهای موجود در مقابل این دسته از نیروهای ناشی از طبیعت را به خوبی نشان داده اند . یکی از مؤثرترین مکانیزمها برای استهلاک انرژی زلزل ه توسط تغییر شکلهای غیر الاستیک قطعات فولادی انجام میگیرد . هدف از این تحقیق، بررسی کاربرد میراگرهای TADAS استفاده از آنها در استهلاک انرژی زلزله وارد ، بر ساختمانها ی بتنی و بررسی رفتارسازه های مجهز به این میراگرها میباشد . در این مقاله ابتدا میراگرهای TADASو رفتار سازه دارای چنین میراگرهایی بررسی می شود . سپس از یک نوع میراگر در چهار ساختمان نمونه بتنی با خصوصیات مختلف استفاده می گردد . همچنین با اعمال زلزله های گوناگون سعی شده نتایج جامعتری بدست آید . در این رابطه میراگرها ی لازم طراحی شده و عملکرد لرزه ای ساختمانهای نمونه به کمک تحلیل دینامیکی غیر خطی مورد ارزیابی قرار می گیرد.در اثر نصب میراگرها، پارامترهایی نظیر جابجایی نسبی و مطلق طبقات، شاخص آسیب طبقات و همچنین کل سازه و تشکیل مفاصل پلاستیک بصورت قابل ملاحظه ای کاهش یافته و نیز استهلاک انرژی هیسترتیک توسط اعضای سازه ای کاهش چشمگیری می یابند. علیرغم کاهش نیروهای داخلی اعضای سازه ای، بعلت افزودن سیستم مهاربندی برش طبقات کمی افزایش می یابند، ولی قسمت عمده این نیروها در میراگرها متمرکز میشوند . در این مقاله همچنین ترکیب سیستم قاب نیز مطالعه شده است که بطور مشابه کاهش قابل ملاحظه ای در TADAS خمشی و دیوار برشی به همراه میراگر پارامترهای فوق بخصوص جابجایی نسبی و مطلق طبقات و استهلاک انرژی هیسترتیک در اعضای سازه ای را نشان میدهدکلیدواژه ها
میراگر هیسترزیس، بهسازی لرزه ای، ساختمان بتنی، شکل پذیری، تحلیل دینامیکی غیر خطیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.