تصفیه فاضلاب کشتارگاه صنعتی شهر کرمان با روش انعقاد الکتریکی با استفاده از الکترود های آهنی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سیزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH13_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1807
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ملکوتیان

استاد عضو هیئت علمی ، گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت ، دانشگاه

محمد احمدیان

مربی عضو هیئت علمی ، گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت ، دانشگاه

علی فاتحی زاده

کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی

نادر یوسفی

کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکی

چکیده

انعقاد الکتریکی از روش های است که برای تصفیه بسیاری از فاضلابها استفاده شده است. روش : در این تحقیق تصفیه فاضلاب کشتارگاه با استفاده از روش انعقاد الکتریکی در فرایند ناپیوسته مورد بررسی قرار گرفت. الکترودها از جنس آهن و به صورت موازی در پایلوت نصب گردیدند. حجم فاضلاب در هر بار آزمایش 1 لیتر و همزن مغناطیسی در 250 دور در دقیقه تنظیم شد. فاصله بین الکترودها 1/5 سانتی متر ، ابعاد آن 7/5×10 سانتی متر و ضخامت آن 2 میلی متر بود. سپس کارایی فرایند انعقاد الکتریکی و متغییرهای مختلف موثر در این فرایند مانند ولتاژ ، تعداد الکترودها ، PH اولیه و زمان بهره برداری برای تصفیه فاضلاب کشتارگاه بررسی گردید. یافته ها : نتایج این مطالعه نشان داد که راندمان حذف با افزایش تعداد الکترودها و زمان تماس روند افزایشی دارد و بیشترین راندمان حذف BOD5 و COD در زمان تماس 50 دقیقه و تعداد 8 الکترود به ترتیب با 65% و 95 % بود . بنابراین با افزایش تعداد الکترودها به زمان کمتری برای حذف مقادیر معینی BOD5 و COD نیاز خواهد بود. راندمان حذف با افزایش ولتاژ روند افزایشی داشت و بیشترین راندمان حذف BOD5 و COD در زمان تماس 50 دقیقه و ولتاژ 15 به ترتیب برابر 93% و 97% بدست آمد. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که PH اولیه فاضلاب بسته به ولتاژ ، طی فرایند انعقاد الکتریکی تدریجا افزایش می یابد . نتایج این تحقیق حاکی از آن است که فرایند انعقاد الکتریکی می تواند در تصفیه فاضلاب کشتارگاه با سایر روشها رقابت نماید.

کلیدواژه ها

فاضلاب کشتارگاه ، انعقاد الکتریکی ، الکترودهای آهنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.