بررسی وضعیت منابع تامین آب و شبکه آبرسانی روستاهای تحت پوشش شهرستان پاکدشت از لحاظ شاخص های باکتریولوژِیکی و فیزیکی

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH08_256
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا صوری

کارشناس کنترل کیفی اداره آ و فاضلاب روستایی شهرستان پاکدشت

نعیمه محمدی

کارشناس کنترل کیفی اداره آ و فاضلاب روستایی شهرستان دماوند

سحر محمدی خانقاه

کارشناس کنترل کیفی اداره آ و فاضلاب روستایی شهرستان دماوند

غلامرضا ترابی

ریاست کنترل کیفی و آزمایشگاه های شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران

چکیده

آب این موهبت الهی و سرمایه حیات امانتی است گرانبها که همه انسانهای این کره خاکی مکلفند تا با نگهداری و استفاده منطقی از آن امکان بهره مندی آیندگان از این نعمت رافراهم سازند. این تحقیق بمنظور تعیین کیفیت باکتریولوژِیکی و پارامترهای فیزیکی منابع تامین آب شرب و شبکه آبرسانی به روستاهای تحت پوشش اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان پاکدشت انجام شده و با استانداردهای ملی مقایسه گردیده است. در این راستا تعداد 69 نمونه از 35 روستای تحت پوشش اداره این شهرستان در مدت 6 ماه ( مهر تا اسفند 83 ) مورد اندازه گیری با کتریولوژیکی و فیزیکی در آژمایشگاه مرکزی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران قرار گرفت . نتیج حاصله نشان می دهد که 78/3% از منابع آب و شبکه آب رسانی مربوطه که مورد تحقیق قرار گرفت از لحاظ باکتریولوژی بدون هیچگونه آلودگی بوده و پاک می باشد و در سایر موارد آهودگی میکروبی آن در حدی بوده که بوسیله کلر زنی مستمر آلودگی آن از بین رفته و قابل شرب می باشد. از پارامترهای فیزیکی میزان هدایت الکتریکی ، ph و کدروت نمونه ها مورد اندازه گیری قرار گرفت که میزان هدایت الکتریکی 16 درصد نمونه ها زیر 500us/cm و 52 درصد نمونه ها بین 500us/cm تا 1000 قرار داشته است و 14 درصد نمونه ها بین 1000 تا 1500 و 6 درصد نمونه ها بین 1500 تا 2000 و 12 درصد نمونه ها 2000 به بالا می باشد. میزان ph کل نمونه ها آب آژمایش شده در حد مطلوب استاندارد ملی بوده است. همجنین میزان کدورت 37/7 درصد نمونه هابین صفر تا یک و در حد مطلوب استاندارد اندازه گیری گردید.

کلیدواژه ها

سختی کل ، آب آشامیدنی ؛ شهرستان رباط کریم ، مناطق شهری و روستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.