مقررات و استانداردهای فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی کمپوست

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH08_211
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1213
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین تکدستان

اعضا هیئت علمی گروه بهداشت محیط دانشگاه جندی شاپور اهواز

نعمت الله جعفرزاده

عضو هیئت علمی گروه بهداشت محیط دانشگاه جندی شاپور اهواز

سید نادعلی علوی

عضو هیئت علمی گروه بهداشت محیط دانشگاه جندی شاپور اهواز

چکیده

بر اساس مطالعات و بررسی های بعمل آمده ، هم اکنون در بسیاری از کشورهای جهان ، کمپوست با در نظر گرفتن شرایط علمی و مسائل زیست محیطی و بهداشت محیطی ، جنبه های اقتصادی و میزان کیفیت زباله بطرق مختلف صنعتی و غیر صنعتی تهیه می گردد طوریکه در سالهای اخیر صنعت تولید کمپوست در جهان بسیر گسترده و پیشرفته شده است. در اکثر شهرهای ایارن مواد زائد آلی قابل تبدیل به کمپوست حدود 70 و حتی در برخی شهرها شمالی کشور 80درصد مواد زائد شهری را تشکیل می دهد . تهیه کود از زباله علاوه بر کنترل زباله و بازیافت مواد قابل فساد آن دارای ارزش اقتصادی ویژه ای است که از طریق فروش کمپوست بوجود می آید . این درآند می تواند به خوبی جوابگوی بسیاری از هزینه های جمع آوری و دفع زباله باشد . توسعه صنایع کمپوست از زباله مخلوط در صورت عدم رعایت جنبه های بهداشتی . زیست محیطی و اقتصادی همچون بلائی ناخواسته سلامت جامعه و محیط زیست کشور را مورد تهدید قرار می دهد . عدم وجود ضوابط و استاندارد از یم سو و فقدان آزمایشگاههای رفرانس و ناتوانی در انجام آزمایش های ضروری در این زمینه از جمله مواردی است که بایستی توجه داشت. وجود سموم آلی و معدنی ، پسما ندهای پزشکی و صنعتی ، اندازه ذزات ، وجود سنگریزه ها، شیشه ، پلاستیک ، کنترل حرارت ، کنترل بو ، موارد ایمنی و حفظ سلامت کارکنان و نیز برنامه و روشهای نمونه برداری و آزمایش از یک سو و محاسبه جنبه های اقتصادی ان در مناطق مختلف کشور از جمله موتردی است که می بایستی به وضوح و طق یک برنامه ضربتی در توسعه ، ایجاد و یا کارائی صنایع کمپوست موجود مورد توجه قرار گیرد . در هر صورت در این مقاله ذکر مواردی از ظوابط و استانداردهای فیزیکی ، شیمیایی ، بیولوژیکی ویژه کشورهای پیشرفته جهان در مقایسه با شرایط موجود در ایران مورد بحث قرار گرفته که امید است مورد توجه مسئولین محترم مرتبط با بهداشت و محیط زیست کشور قرار گیرد.

کلیدواژه ها

مواد زائد جامد ، کمپوست ، کیفیت کمپوست ، استاندارد کمپوست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.