بررسی مدیریتی زباله های خانگی شهر یزد

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH08_158
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1091
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن احرام پوش

عضو هیئت علمی و استادیار گروه بهداشت محیط ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه ع

محمد حسین باقیانی مقدم

عضو هیئت علمی و استادیار گروه خدمات بهداشتی ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه

محمد رضا امینی پور

عضو هیئت علمی و مربی گروه بهداشت حرفه ای ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علو

چکیده

رشد سریع جمعیت و افزایش مواد مصرفی که از مظاهر پیشرفت و توسعه در سالهای اخیر می باشد موجب ازدیاد روز افزون زباله شده است. گسترش صنایع ، بسط و توسعه شهرنشینی موضوع جمع آوری ، دفع و یا استفاده از زباله های شهری را به صورت مسئله بغرنجی در آورده است. زباله ها نه تنها باعث تولیدبیماری ، تعفن و زشتی مناظر می گردند ، بلکه می توانند بوسیله آلوده کردن خاک ، آب و هوا خسارت فراوانی را به بار آورند . بررسی مدیریتی مواد زائد خانگی که بخش اعظم زایدات یک جامعه را تشکیل می دهد جهت پیشگیری از ضررهای اکولوژیکی مثل آلودگی آب و هوا و حفظ بهداشت عمومی محیط زیست سالم ، موثر و کار آمد می باشد. مطالعه به صورت توصیفی - تحلیلی انجام گردید. روش نمونه گیری خوشه ای بود بطوریکه تعداد 25 خوشه 20 نفری ( 500 خانوار ) با توجه به نتایج بررسی مقدماتی در نظر گرفته شد و پرسشنامه ها با مراجعه به خانوارهای ساکن شهر یزد تکمیل گردید. اطلاعات به صورت استفاده از منابع و اسناد - مصاحبه حضوری - مشاهدات - انجام آزمایشات لازم و تکمیل پرسشنامه جمع آوری گردید داده ها بوسیله نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد و از آمون کای دو استفاده گردید . حدود 32/6 % مردم روش بازیافت را بهترین روش دفع زباله می دانستند . 35/9 % مردم مخالف فروش زباله به افراد دوره گرد بودند و 63/5% زباله را به مامور جمع آوری زباله تحویل می دادند. 64/4 % از افراد معتقد بودند که جمع آوری زباله یک روز در میان ضروری است و 57/1% از افراد معتقد بودند جمع آوری زباله بین ساعت 11-7 صبح مناسب است . اکثر افراد معتقد بودند که روش بازیافت بهترین روش دفع زباله است و بهتر است جمع آوری زباله بین ساعت 11-7 صبح انجام گیرد.

کلیدواژه ها

مدیریت ، زباله خانگی ، بازیافت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.