بررسی تاثیر خدمات گفتاردرمانی بهنگام در کودکان دارای شکاف لب وکام

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین در علوم انسانی، علوم تربیتی، حقوق و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: HELSCONF01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 220
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان عیسی زاده

کارشناسی ارشد گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی،گروه گفتاردرمانی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

افسانه تنگستانی

کارشناسی گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

آزاده مطهری زاده

کارشناسی گفتاردرمانی، مرکز تحقیقات توانبخشی عضلانی-اسکلتی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

کیانا قصرحمیدی

کارشناسی گفتاردرمانی، گروه گفتاردرمانی، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران.

چکیده

مقدمه: شکاف لب وکام شایع ترین ناهنجاری مادرزادی فک و صورت می باشد. این ناهنجاری علاوه بر ایجاد مشکلات ظاهری برای کودک، در طی دوره رشد منجر به بروز مشکلات بسیاری از جمله اختلالاتی در گفتار و زبان می شود. با توجه به اینکه نقش گفتار و زبان برای برقراری ارتباط موثر و سایر جنبه های آن بسیار حایز اهمیت است، هدف از این مطالعه بررسی تاثیر خدمات گفتاردرمانی بهنگام در کودکان دارای شکاف لب وکام می باشد.روش تحقیق: مقاله ی مروری حاضر بر تحقیقات منتشر شده بین سال های ۲۰۱۲-۲۰۲۲ در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، google scholar، Science directو جستجو در منابع کتابخانه ای بوده است که از آن ها جهت تهیه ی مقاله استفاده گردید.یافته ها: مطالعات مختلف نشان داده است که بازه ی سنی طلایی بمنظور دریافت خدمات گفتاردرمانی بهنگام برای کودکان دارای شکاف لب وکام، ۵/۲ تا ۳ سال می باشد و کودکانی که در این سنین خدمات گفتاردرمانی بهنگام را دریافت می کنند، می توانند با مداخله ی مناسب توسط گفتاردرمان توانایی کسب گفتار و زبان را تا سنین ۶-۵ سالگی همچون همسالان طبیعی خود بدست بیاورند. همچنین براساس مطالعات مختلف، عدم دریافت خدمات گفتاردرمانی بهنگام در کودکان دارای شکاف لب وکام، می تواند پیامدهای منفی بسیار زیادی به دنبال داشته باشد که از جمله میتوان به تثبیت خطاهای تولیدی در گفتار به صورت عادات تولیدی و به دنبال آن مقاومت به درمان، تاثیرات نامناسب روحی– روانی– اجتماعی بر کودک در سنین مدرسه، نیاز به جراحی های ثانویه غیر ضروری به منظور اصلاح گفتار، صرف زمان و هزینه ی بیشتر برای جلسات گفتار درمانی در سنین بالاتر و تاثیرات منفی آن بر عملکرد تحصیلی کودک اشاره کرد نتیجه گیری: دریافت خدمات گفتاردرمانی بهنگام در کودکان دارای شکاف لب وکام، تشخیص و درمان مشکلات گفتار و زبان را در سریع ترین زمان ممکن میسر میسازد و از اختلالات گفتار و زبان در سنین بالا جلوگیری می کند

کلیدواژه ها

گفتاردرمانی، مداخله بهنگام، شکاف لب، شکاف کام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.