تشخیص هماتو م های مغزی به کمک خوشه بندی فازی و ترکیب درخت تصمیم با الگوریتم ژنتیک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک و مکاترونیک در ایران و جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ICECM04_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه مرادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

حمید پایگذار

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمین

چکیده

هماتوم مغزی یا هماتوم داخل جمجمه به تجمع خون در در داخل جمجمه گفته می شود که در اثر وارد شدن ضربه و آسیب به عروق خونی و پاره شده آن ایجاد می شود. این تجمع سبب فشار آمدن به بافت مغز خواهد شد که سبب بروز علائم و نشانه های در بیمار می شود. از مهم ترین علائم این اختلال از دست دادن هوشیاری و تاری دید می باشد. سطح خارجی مغز و نخاع بوسیله پرده های محافظت کننده به نام مننژ پوشیده شده است که از داخل به خارج این پرده ها به نرم شامه، عنکبوتیه و سخت شامه تقسیم می شوند که براساس وجود خونریزی در هر یک از این فضاها هماتوم مغزی نام خاصی پیدا می کند. درمان هماتوم مغزی بستکی زیادی به شدت و علائم هماتوم مغزی دارد که در هماتوم مغزی خفیف، ممکن است با تجویز برخی داروها و بستری شدن در بیمارستان به مدت کوتاه می توان به درمان این اختلال پرداخت اما در صورتی که ضربه وارد شده به سر شدیدتر باشد و هماتوم مغزی شدیدی رخ دهد، در این صورت انجام عمل جراحی ضرورت می یابد. تا بدین سبب فشار روی مغز کاهش یابد. در این مقاله به سیستم خودکار کشف و طبقه بندی نوع هماتوم با استفاده از الگوریتم خوشه بندی فازی و درخت تصمیم به کمک تصاویر سی تی بیماران مختلف پرداخته شده است. روش شامل مراحل زیر است، نخست پیش پردازش تصاویر سی تی اسکن مغز انجام می شود، در مرحله ی دوم ویژگی های مهم تصاویر استخراج خواهد شد. در مرحله سوم با استفاده از الگوریتم خوشه بندی ویژگی های مشابه به کمک خوشه بندی فازی. در مرحله ی چهارم، با استفاده از درخت تصمیمی، بر طبق ویژگی های استخراج شده از تصویر ایجاد و آموزش داده می شود. درخت تصمیم، انواع هماتوم را براساس ویژگی هایشان طبقه بندی می کند.

کلیدواژه ها

الگوریتم ژنیتک، درخت تصمیم، دسته بندی، پردازش تصویر، هماتوم، خوشه بندی فازیی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.