تاثیر اخلاق بر کارآفرینی سازمانی، تعهد و فرهنگ سازمانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: همایش بین المللی کارآفرینی با شعار توسعه استعداد کارآفرینی:راهی به سوی تحول
  • کد COI اختصاصی: ICOE01_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 164
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس جهاندار لاشکی

هنرآموز اداره آموزش و پرورش شهرستان چالوس

چکیده

تغییرات و تحولات در نظام های اجتماعی و اقتصادی، به عنوان ارکان اساسی هر جامعه، نشات گرفته از پیشرفت های علمی و فن آوری است. سازمان ها به ناچار برای پاسخگویی و تداوم حیات و ایجاد ارزش نیازمند انطباق با شرایط هستند لذا سازمان ها برای تحقق این امر مهم دست به نوآوری و ابداع و در کل کارآفرینی، در محصول خدمت یا (فرایند) می زنند. تداوم حیات سازمان ها، امکان پذیر نسیت مگر با حضور فعالانه کارآفرین سازمانی. از نظر اسلام کارآفرین فرد تلاش گری است که با اتکا به نفس و توکل به خداوند بتواند از حداکثر توانایی های جسمی، مادی و تخصصی خود از راه حلال در جهت منافع خود در جامعه ای که در آن زندگی می کند استفاده کند. همه مدیران در محیط های سازمانی به این نتیجه رسیده اند که رمز موفقیتشان را باید در قدرت بخشیدن به عناصر هو شمند (نیروی انسانی) سازمان دریابند. نیروی انسانی مهم ترین سرمایه سازمان ها ست و هر چه این سرمایه کیفیت مطلوب تری داشته باشد، احتمال موفقیت، بقا و ارتقای سازمان بیشتر خواهد بود. نیروی انسانی وفادار، سازگار با اهداف و ارزش های سازمانی و عضوی که حاضر است فراتر از وظایف مقرر فعالیت می کند، می تواند عامل مهمی در اثربخشی سازمان باشد. بی تردید تعهد سازمانی و مسئولیت پذیری یکی از اساسی ترین عوامل افزیش کارایی و اثربخشی سازمان و نیل آن به سوی اهداف تحول می باشد. امروزه یکی از شاخص های میزان موفقیت و بالندگی سازمان ها نسبت به هم، توانمندسازی نیروی انسانی و متعاقب آن تعهد و وفاداری آنان نسبت به سازمان است که باعث می شود افراد وظایف محوله را با کیفیت بالاتری انجام دهند و از حداکتر توان خود در تحقق اهداف سازمان بهره گیرند. فرهنگ سازمانی، الگویی مشترک و نسبتا پایدار از ارزش ها، باورها، و اعتقادات اساسی در یک سازمان است بنابراین می توان گفت انجام هر گونه تغییر و تحول بنیادی در سازمان تنها از طریق شناخت فرهنگ آن سازمان امکان پذیر می باشد

کلیدواژه ها

اخلاق، کارآفرینی سازمانی، فرهنگ سازمانی، تعهد سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.