بررسی امکان تولید گیاه دابل هاپلوئید در تلاقی گیاه خیار تجاری Simines با رقم خیار محلی Victor

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مهندسی کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: AGRICULTURE06_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود اصغرپور نیازی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سید کمال کاظمی تبار

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

کشت بساک(Anther culture) یک انتخاب خوب برای تولید لاین DH، برای سرعت بخشیدن در برنامه اصلاحی این گیاه خیار است. رویکرد امکان تولید DH از هیبرید یک رقم زگیل دار (Rohini) برای شرکت Victor و یک رقم تجاری (RS۰۳۶۰۲۸۳۳) که برای شرکت Simines آمریکا هستند. رویکرد امکان تولید DH از هیبرید یک رقم زگیل دار (Rohini) برای شرکت Victor و یک رقم تجاری (RS۰۳۶۰۲۸۳۳) که برای شرکت Simines آمریکا هستند. در این کار بعد از تلاقی این دو رقم و گرفتن بذرF۱، از طریق کشت بافت بساک F۱ امگان تولید گیاه DH بررسی شد. در این پژوهش از آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار تاثیر هورمونهای D-۲,۴ در سه غلظت متفاوت ۲.۲۶ و ۴.۵۲ و ۹.۰۴ میکرومولار و هورمون BAP در دو غلظت متفاوت ۴.۴۴ و ۱ میکرومولار و هورمون Kinitien در یک غلظت ۴.۶۴ در محیط کشت جامد(Morashi and MS(Skoog ، با آنالیز آماری اثر هورمون D-۲,۴ در سطح خطا ۰.۰۵ درصد بر روی محیط کشت معنی دار بوده و فرض صفر رد و هورمون مورد نظر باعث افزایش کالوس زایی می شود و همچنین ترکیب دو هورمون D-۲,۴ و BAP در سطح خطا ۰.۰۵ درصد معنی دار بوده و باعث افزایش کالوس زایی می شود ولی ترکیب دو هورمون D-۲,۴ و KIN معنی دار نبوده و تاثیری در کالوس زایی ندارد و یا ترکیب سه هورمون هم معنی دار نمی باشد و همچنین برای سنجش باززایی از کالوس جنین دار از هورمون NAA با دو غلظت ۰.۰۵ و ۰.۱ میکرومولار و هورمون BAP با سه غلظت ۰ و ۳ و ۴ میکرومولار در محیط کشت(Morashi and Skoog)MS استفاده قرار گرفت. در این پژوهش هم از آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در سطح خطا ۰.۰۵ درصد با آنالیز آماری هورمون NAA بر روی محیط کشت و باززایی معنی دار بوده و باعث افزایش بازآفرینی شده و هورمون BAP در سطح خطا ۰.۰۵ درصد معنی دار بوده و باعث افزایش در باززایی ندارد و همچنین ترکیب دو هورمون باززایی نیز معنی دار بوده و باعث بازآفرینی می شود.

کلیدواژه ها

خیار، دابل هاپلوئید، کشت بساک، کالوس زایی، جنین زایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.