تاثیر ۴ هفته تمرین HIT بر برخی عوامل جسمانی و سطوح پلاسمایی اینترلوکین ۶ و کراتین کیناز بازیکنان هندبال نوجوان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات تربیت بدنی و علوم ورزشی، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_SPES-3-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حجت اله خلیلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی گروه تربیت بدنی دانشگاه قم

میلاد پیراللهی

دانش آموخته کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی گروه تربیت بدنی دانشگاه قم

محسن اکبرپوربنی

عضو هیئت علمی دانشگاه قم

مجتبی خانسوز

دانشجوی دکترا فیزیولوژی ورزشی گروه تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد محلات

چکیده

با توجه به ماهیت ورزش هندبال که ترکیبی تناوبی از فعالیت های شدید و با شدت متوسط مانند دویدن، شروع های سریع، پرش ها و درگیری های بدنی با بازیکنان حریف است می تواند با آسیب ها و التهاب های عضلانی همراه باشد، این مطالعه به منظور بررسی تاثیر ۴ هفته تمرینات با شدت بالا (HIT) بر برخی عوامل آمادگی جسمانی و سطوح پلاسمایی اینترلوکین۶ و کراتین کیناز در بازیکنان هندبال نوجوان انجام شد. این مطالعه با روش نیمه تجربی بر روی ۱۶ هندبالیست نوجوان با میانگین سن ۰.۷۵۵۹۳ ±۱۵ سال، قد ۵.۷۶۸± ۱۷۵.۸۸ سانتی متر، شاخص توده بدن ۳.۸۴۸۴ ± ۲۱.۵۵۶۹ کیلوگرم بر مترمربع، وزن ۱۴.۹۳ ± ۶۵.۵۱۲۵ کیلوگرم که به صورت داوطلبانه و هدفمند انتخاب شدند، انجام شد. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه (گروه تجربی ۱۰ نفر (آزمون رست به مدت ۴ هفته و ۳ جلسه در هفته و گروه کنترل ۱۰ نفر) تقسیم شدند. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از روش های آماری تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون Tهمبسته برای ارزیابی درون گروهی و از آزمون T مستﻘل برای ارزیابی بین گروهی با سطح معناداری p< ۰/۰۵ استفاده شد. نتایج حاصل از تحقیق تفاوت معنی دار درون گروهی را در ظرفیت هوازی، توان بی هوازی و چابکی و عدم تفاوت معنی دار در میزان سرعت، کراتین کیناز و اینترلوکین ۶ در گروه تجربی نشان داد. همچنین تنها تفاوت بین گروهی در مرحله پس آزمون در ظرفیت هوازی بین گروه تجربی و کنترل مشاهده شد. به نظر می رسد تفاوت مغنی داری در اجرای ۴ هفته تمرین HIT و تمرین عادی هندبال در بهبود شاخص های آمادگی جسمانی در مردان هندبالیست ندارد.

کلیدواژه ها

عوامل آمادگی جسمانی، تمرین تناوبی شدید، کراتین کیناز، اینتر لوکین-۶

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.