واکاوی تطبیقی شناسا بودن پیامبر۹ نزد اهل کتاب از دیدگاه قرآن و عهدین
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های نوین در آموزه های قرآن و سنت، دوره: 5، شماره: 8
- کد COI اختصاصی: JR_JMRTQ-5-8_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 190
نویسندگان
استادیار دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
دانش پژوه سطح ۴ مجتمع آموزش عالی کوثر
چکیده
این مقاله با روش تحلیلی توصیفی و به صورت مقایسهای از دو بعد به آگاهی اهل کتاب از وجود پیامبر خاتم ۹ می پردازد: بعد قرآنی و بعد منابع اهل کتاب. قرآن کریم در آیات ۱۴۶ و ۱۴۷ سوره بقره، ۱۵۷ سوره اعراف و ۶ سوره صف به شناسا بودن پیامبر اکرم ۹ اشاره دارد. مفسران شیعه و اهل سنت بر سر دلالت این آیات شریفه بر شناسا بودن پیامبر خاتم۹ نزد اهل کتاب اتفاق نظر دارند. هرچند کتب آسمانی پیشین که اکنون در دسترس است، با تحریف رو به رو است ولی دلالت های ضمنی و گاهی صریحی در آنها یافت می شود که از وجود پیامبر خاتم۹ یا مشخصات او خبر می دهند. این منابع اهل کتاب از دو نظر قابل توجه هستند. اول این که، بخشی از محتوای آنها که درباره پیامبر خاتم است، با منابع اسلامی مطابقت دارد. دوم، مویدی از منابع خود اهل کتاب، به شمار می آید هر چند این منابع مورد تایید همه اهل کتاب نباشد. از بررسی این آیات می توان دریافت که اهل کتاب به طور کامل با پیامبر خاتم۹ آشنا بوده اند، شاهد آن که برخی از آگاهی خود پیروی کرده و به او ایمان می آورند. گفتنی است نشانه هایی از این آگاهی هم در انجیل و هم در تورات به چشم می خورد.کلیدواژه ها
پیامبر۹، اهل کتاب، قرآن، کتاب مقدس، تورات، انجیلمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.