تاثیر آموزش به روش تدریس معکوس بر مسئولیت پذیری وخودکارآمدی دانش آموزان در نرم افزار شاد

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: HUDE03_241
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 222
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی معینی کیا

دان شیارگروه علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

شهلا جان احمدی مریان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

عادل زاهدبابلان

استا دیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

تقی اکبری

دانشیارگروه علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضربررسی تاثیر روش تدریس معکوس بر مسئولیت پذیری وخودکارآمدی دانش آموزان در نرم افزارشاد می باشد. روش پژوهشحاضر نیمه آزمایشی با گروه آزمایش و کنترل و از نظر اهداف کاربردی، از نظر داده ها کمی بوده است . جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزاندختر پایه ششم شهرستان تالش که در سال تحصیلی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۰ مشغول به تحصیل بودند وطبق آمار ۱۱۶۲ نفر می باشند تشکیل داده اند. نمونه گیری از نوع نمونه گیری در دسترس بوده است .حجم نمونه ۵۰ نفر انتخاب گردید که در دو کلاس ۲۵ نفری از یک مدرسه مشغول به تحصیل بودندو تحت عنوان گروهآزمایش وکنترل گروهبندی شدند. گردآوری داده های اولیه مورد نیاز این پژوهش، از طریق پرسشنامه مسئولیت پذیری کالیفرنیا وپرسشنامه خودکارآمدیمک ایلروی وبانتینگ بود.پایایی پرسشنامه مسئولیت پذیری براساس ضریب آلفای کرونباخ ۷۸ / ۰ و برای پرسشنامه خودکارآمدی ۷۳ / ۰ به دست آمد. ابتدا از هر دو گروه پیش آزم ون گرفته شد پس از اجرای ۱۱ جلسه آموزشی مجددا از هر د وگروه پس آمون اخذ شد . به منظور اجرای پژوهش مدنظر درس هاییاز کتاب های فارسی ،مطالعات اجتماعی وعلوم تجربی پایه ششم انتخاب گردید و در گروه آزمایش با استفاده از روش تدریس معکوس تدریس ودر گروهکنترل تدریس به شیوه سنتی انجام گرفت .تجزیه وتحلیل داده هااز طریق نرم افزار SPSS صورت گرفت . نتایج آزمون تحلیل آنالیز واریانس با اندازه گیریمکرر حاکی از این است که سطح معناداری (sig) از ۰.۰۵ کمتر است و می توان گفت تفاوت معناداری بین گروه آزمایش و گواه وجود دارد همچنین باتوجه به مقداربه دست آمده اتای برای متغیر خودکارآمدی (۵۴۲ / ۰) واین مقدار به دست آمده برای مسئولیت پذیری (۱۳۸ / ۰) می توان دریافت که تاثیرروش تدریس معکوس برمتغیرخودکارآمدی بیشتر موثر بوده است.

کلیدواژه ها

روش تدریس معکوس، مسئولیت پذیری ،خودکارآمدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.