کاربرد مدل floes در مکانیابی کاربری های شهری (مطالعه موردی: مدارس ابتدایی ناحیه ۱ شهر کرمان)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی علوم انسانی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: HUDE03_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهناز انصاری فرد

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

حسین عضنفرپور

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید باهنر کرمان

احمد عباس نژاد

دانشیار گروه زمین شناسی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مهدی لسانی

دانشیار گروه مدیریت آموزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

در جهان متحول امروز، سرعت بالای رشد شهرها موجب توجه مسولان و برنامه ریزان شهری به مسئله موقعیت مکانی کاربری های شهری به ویژه کاربری هایآموزشی که نقش مهمی در تعلیم و تربیت دانش آموزان دارند، گشته و در این میان مکانیابی بهینه و مناسب مدارس ابتدایی به دلیل کم سن بودن دانش آموزان ازحساسیت بیشتری برخوردار است چرا که این امر می تواند عمدهترین مشکلاتی را که باعث عدم دسترسی بهینه دانشآموزان و در نتیجه خستگی و ایجاد افتتحصیلی آنها شود را برطرف سازد. در شهر کرمان به توزیع بهینه مکانهای آموزشی توجه جدی نشده به طوری که فاصله بسیاری از فضاهای آموزشی از حداستاندارد خارج است، هدف این تحقیق معرفی مدل های بهینه توزیع دبستانهای ناحیه یک شهر کرمان می باشد، روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و داده های تحقیق به روش کتابخانه ای و میدانی جمع آوری شده و در نرم افزار GIS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است، نتایج تحقیق نشان میدهد ضوابط و معیارهایی که برای مکانیابی کاربری های آموزشی در نظر گرفته می شود بسیار ناهمخوان بوده به طوری که در تحقیقات مشابه نتایج متفاوتی حاصل می شود، اما این مدل همخوانی و همراستایی ضوابط را به شکل مناسبی نشان میدهد، لذا می توان از آن به عنوان یک مدل مناسب در مکانیابی کاربری های شهری استفاده نمود. برای عملیاتی کردن این مدل به شناسایی معیارها و زیرمعیارهای موثر پرداخته شد تا بتوان مکانگزینی مبتنی بر یک توسعه پایدار را ارائه داد و سپس با انتخاب مدارس ابتدایی ناحیه یک آموزشی شهر کرمان به عنوان یک مورد مطالعاتی، به توانمندی مدل تصمیم گیری جامع و منعطف در تحلیل داده ها پرداخته شد. در ادامه با استفاده از نظر کارشناسان و خبرگان و روش تحلیل سلسله مراتبی ابتدا درجه اهمیت معیارها و زیرمعیارهای محیط تصمیم مشخص و در نهایت با استفاده از نرم افزار Expert Choice رتبه بندی انجام شد. نتایج تحقیق نشان می دهد که از مدل ترکیبی Floes می توان در تجزیه وتحلیل معیارهای موثر در مکانیابی فضاهای آموزشی به شکل مطلوبی بهره گرفت و نتایج معتبرتری به دست آورد .

کلیدواژه ها

مدل تصیم گیری، مکان بهینه آموزشی، توسعه پایدار آموزشی، مدارس ابتدایی، ناحیه یک شهر کرمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.