بررسی و مقایسه تمرین هوازی فزاینده در صبح و عصر بر برخیشاخص های هماتولوژی و سیستم ایمنی در دانشجویان پسر ورزیده

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در ترویج و توسعه علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: ASPDS01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن درواخ

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شهدای هویز ه، هویزه ، ایران

چکیده

هدف تحقیق حاضر بررسی و مقایسه تمرین هوازی فزاینده در صبح و عصر بر برخی شاخص های هماتولوژی و سیستم ایمنیدر دانشجویان پسر ورزیده میباشد.روش تحقیق تعداد ۳۰ نفر از دانشجویان پسر ورزیده دانشگاه صنعتی شهدای هویزه و به روش نمونه گیری در دسترس شرکتکردند. پس از سنجش متغیرهای مربوط به سن، قد و وزن، آزمودن یها به صورت تصادفی در دو گروه تجربی قرار گرفتند. یک گروه در نوبت صبح ساعت ۹-۸ و گروه دیگر در نوبت عصر ساعت ۱۷-۱۶ مبادرت به انجام فعالیت های ورزشی (هوازی فزاینده) می نمود. متغیرهای وابسته مورد ارزیابی نیز شامل گلبول های سفید و قرمز و پلاکت های خون بود. پس از انجامپیش آزمون گروه های تحقیق، فعال یت هوازی فزاینده را انجام دادند و پس از ۱۵ دقیقه استراحت مجددا از آنها خون گیری به منظور تعیین پس آزمون متغیرهای تحقیق به عمل آمد. جهت بررسی اثر متغیرهای وابسته تحقیق از آزمون t همبسته استفاده شد. به منظور بررسی تفاوت های بین گروهی (نوبت صبح و عصر) از آزمون تحلیل کوواریانس یک طرفه استفاده شد. سطح معناداری p< ۰.۰۵ در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد یک جلسه فعالیت هوازی فزاینده در هر دو نوبت صبح و عصر موجب افزایش معنادار گلبو لهای سفید، پلاکت وگلبول های قرمز خون میگردد. و نیز نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد یک جلسه فعالیت هوازی فزاینده موجبافزایش معنادار میزان گلبولهای سفیدخون در نوبت عصر، در مقای سه با نوبت صبح گردی د.نتایج: به نظر می رسد فاکتورهای زیادی بر روی وضعیت داخلی بدن در ساعت های مختلف روز تاثیر دارند که در نتیجه، بدندر ساعت های مختلف روز شرایط متفاوت ی را تجربه میکند و این شرایط می تواند بر روی تمرین در ساعت های مختلف روزتاثیر بگذارند.

کلیدواژه ها

تمرین هوازی، گلبول های سفید، پلاکت و گلبول های قرمز خون ، ریتم شبانه روزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.