تمرین استقامتی بیان BDNF را در هیپوکمپ رت های نر نژاد ویستار افزایش می دهد

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های پژوهشی در تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: CONFSPORT01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 129
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازیلا حاج صباغ

فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

زینب رضایی

استادیار فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

سید محمد مرندی

استاد فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

ورزش استقامتی سبب محافظت نرونی، بهبود عملکرد شناختی و یادگیری و حافظه می شود. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر ۱۲ هفته تمرین استقامتی بر مسیر سیگنالینگ FNDC۵/BDNF در هیپوکمپ رتهای نر نژاد ویستار می باشد. ۱۶ سر رت نر نژاد ویستار به صورت تصادفی در ۲ گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند. رت های گروه آزمایش به مدت ۱۲ هفته برای ۵ جلسه در هفته در تمرینات استقامتی شرکت کردند هفته اول فعالیت با سرعت ۱۰ متر در دقیقه به مدت ۱۵ دقیقه شروع شد و در هفته دوم به ۲۰ متر در دقیقه به مدت ۴۵ دقیقه رسید و از هفته دوم به بعد سرعت و زمان ثابت بود. ۴۸ ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی نمونه های بافتی هیپوکمپ جمع آوری شد. دادههای آماری با استفاده از نرم افزار آماری ۲۱ - SPSS تجزیه و تحلیل شد. برای بررسی تغییرات بین گروهی از آزمون تی مستقل استفاده گردید. تمام آزمونهای آماری با توجه به سطح معنی داری با ۰۵ / ۰ = α در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که میزان بیان ژن FNDC۵ و BDNF در رت های گروه آزمایش به طور معناداری نسبت به گروه کنترل افزایش یافت ( p≤۰.۰۵ ). تمرین استقامتی، سبب افزایش بیان ژن FNDC۵ و ژن پایین دست آن BDNF می شود. این یافته می تواند در کاهش علائم و پیشگیری از بیماری های با منشا تخریب نرونی موثر باشد.

کلیدواژه ها

؛ BDNF، FNDC۵، هیپوکمپ، یادگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.