تبیین اثربخشی آموزش معکوس و اهمال کاری تحصیلی بر تاب آوری تحصیلی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF08_407
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 220
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شجاعی شاملو

دانشجوی ارشد تحقیقات آموزشی ، دانشگاه پیام نورشیراز

محمدحسن صیف

دانشیار، گروه علوم تربیتی ، دانشگا ه پیام نور شیراز ، ایران

چکیده

هدف این پژوهش، تبیین اثربخشی آموزش معکوس بر تاب آوری تحصیلی و اهمال کاری تحصیلی دانش آموزان دختر پایه یازدهم در درس انسان و محیط زیست در سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹بود. این پژوهش از نوع شبه آزمایشی و از نظر هدف کاربردی است. همه دانش آموزان مشغول به تحصیل در پایه یازدهم شهر ری به عنوان جامعه آماری پژوهش در نظر گرفته شدند. ابتدا یکی از مدارس ناحیه دو شهر ر ی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و ۶۰ نفر از دانش آموزان پایه یازدهم به روش تصادفی ساده در دو کلاس ۳۰ نفری به عنوان گروه آزمایش و گروه »کنترل« جایگزین شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد ساموئلز (۲۰۰۴) که توسط سلطانی نژاد و همکاران در سال ۱۳۹۲ هنجاریابی شد به عنوان پیش آزمون و پس آزمون استفاده گردید. پس از تایید روایی صوری و محتوایی ابزار توسط اساتید حوزه علوم تربیتی، پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ ۰/۸۱ محاسبه گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی همچون شاخصهای گرایش مرکز و شاخص های پراکندگی و آمار استنباطی آزمون لوین برای بررسی مفروضه همسانی واریانس ها و تحلیل کوواریانس چند متغیره (آزمون مانکوا) و تک متغیره و آزمون اتا با بهره گیری از نرم افزارهای Spss۲۴ استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که آموزش معکوس بر تاب آوری تحصیلی دانش آموزان تاثیر بسزایی دارد، به طوری که ۰/۵۶ تاب آوری تحصیلی دانش آموزان دختر پایه یازدهم در درس انسان و محیط زیست را ارتقاء می بخشد. در نهایت، پیشنهاد می گردد که مدیران مدارس زمینه مشارکت معلمان در کارگاه های راهبردهای نوین تدریس را فراهم نمایند تا معلمان بتوانند از رویکردهای نوین تدریس از جمله آموزش معکوس در کلاسهای درس بهره مند گردند

کلیدواژه ها

آموزش معکوس، تاب آوری تحصیلی، تدریس معکوس، کلاس معکوس، یادگیری معکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.