بررسی ارتباط بین عاطفه مثبت و منفی و نظم جویی هیجان با عدم تحمل بلاتکلیفی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF08_397
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فهیمه صفری

کارشناس ارشد روانشناسی روانشناسی شخصیت، دانشگاه آزا د اسلامی واحد تهران ، ایرا ن

سیمین جعفری

استادیار ، گروه روانشناسی، دانشگاه آزا د اسلامی واحد الکترونیک،تهران، ایرا ن

چکیده

مقدمه: عدم تحمل بلاتکلیفی، نوعی سوگیری شناختی است که بر چگونگی دریافت، تفسیر و واکنش فرد به یک موقعیت نامطمئن در سطوح هیجانی، شناختی و رفتاری تاثیر می گذارد. هدف از این پژوهش بررسی ارتباط بین عاطفه مثبت و منفی و نظم جویی هیجانی با عدم تحمل بلاتکلیفی در دانش آموزان دختر دارای والد پرستار مشغول به تحصیل در دبیرستان های شهر نهبندان می باشد.روش کار: روش پژوهش از نوع همبستگی بود و جامعه آماری آن شامل تمامی دانش آموزان دختر دارای والد پرستار مشغول به تحصیل در دبیرستان های شهر نهبندان در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۹۹ بودند. تعداد حجم نمونه معادل ۴۸ دانش آموز دختر تخمین زده شد و با استفاده از نمونه گیری در دسترس از بین جامعه آماری انتخاب شد. شرکت کنندگان در پژوهش مقیاس عواطف مثبت و منفی (PANAS)؛ پرسشنامه نظم جویی هیجانی (ERQ) و مقیاس عدم تحمل بلاتکلیفی (IUS) را تکمیل کردند و در نهایت داده ها با استفاده از روشهای آماری تحلیل کوواریانس، رگرسیون آماری و ضریب همبستگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: یافته ها نشان داد که بین عواطف مثبت و منفی با عدم تحمل بلاتکلیفی در دانش آموزان دختر در آلفای (( ۰/۰۱> P ) رابطه وجود دارد، همچنین نتایج نشان داد که بین نظم جویی هیجانی و عدم تحمل بلاتکلیفی نیز رابطه وجود دارد و این نتیجه نیز در آلفای ۰/۰۱> P ) .معنادار بودنتیجه گیری: به طور کلی عواطف مثبت و منفی و نظم جویی هیجانی پیش بینی کننده های قوی برای متغیر عدم تحمل بلاتکلیفی می باشد که توجه به این متغیرها ضروری است.

کلیدواژه ها

دانش آموزان دختر، عدم تحمل بلاتکلیفی، عواطف مثبت و منفی، نظم جویی هیجانی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.