واکاو ی حقوقی جرایم رایانه ای در حقوق جزای عمومی با رویکردی بر جاسوسی رایانه ای

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی پدافند سایبری
  • کد COI اختصاصی: CYBERM03_232
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 355
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده مهشید میری بالاجورشری

کارشناس ارشد رشته حقوق جزا و جرمشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران

امیررضا محمودی

استادیار گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران

چکیده

هدف از انتخاب این موضوع آگاهی نداشتن جامعه در مورد یکسری جرم ها که به ظاهر ممکن است نوعی جرم به شمارنیایند و قابل لمس نباشد و به صورت مجازی و غیر قابل ملموس در محیط های مجازی صورت می گیرند، درست است که این جرم هارا با چشم نمی توان دید ولی در بعضی موارد ممکن است خطرات بی شماری را به وجود آورند که ممکن است سالیان سال نتوانآن را جبران کرد. اینترنت علی رغم تمامی امکانات و اطلاع رسانی در عزم بین المللی که برای ما به ارمغان آورده است ولیمتاسفانه بعضی افراد سودجو و فرصت طلب با فراگرفتن مهارت و دانش لازم راه های ورود به سیستم های کامپیوتری دولتی وخصوصی و ... را به دست آورده اند که موجب بروز مشکلات و خسارات فراوانی گردیده است. در بیشتر کشورهای دنیا جرایماینترنتی به عنوان یک معضل حاد تلقی می گردد و دولت ها درصدد پیدا نمودن راه حل های مختلفی در جهت جل وگیری از وقوع آنمی باشند. جرایم اینترنتی با اشکال مختلفی صورت می پذیرد که عبارتند از: کلاهبرداری اینترنتی؛ جاسوسی اینترنتی، سوءاستفاده ازشبکه های تلفنی، سوءاستفاده از کارت های اعتباری، وارد کردن ویروس به کامپیوترهای دیگر پولشویی و ... در این تحقیق پس ازمقدمه به بررسی تاریخچه جرایم کامپیوتری؛ تبیین مفهوم و ماهیت جرایم اینترنتی» بررسی انواع مختلف جرایم اینترنتی، بررسی نقاط قوت و ضعف قوانین و ارائه راهکاری مناسب برای پیشگیری از وقوع جرایم کامپیوتری خواهد پرداخت.

کلیدواژه ها

جرایم رایانه ا ی، حقوق جزا، مقررات جزایی، پیشگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.