شبیه سازی تست برشی فشاری و بررسی استحکام اتصال لحیمکاری سخت آلیاژ Ti-۶Al-۴V به Mo با فلز پرکننده Ti-۱۵Cu-۵Ni توسط نرم افزار آباکوس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی کاربرد مواد و ساخت پیشرفته در صنایع
  • کد COI اختصاصی: IAAMM02_240
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 306
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیررضا اردلانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مواد، دانشگاه تربیتمدرس تهران، ایران

همام نفاخ موسوی

دانشیار بخش مهندسی مواد، دانشگاه تربیتمدرس تهران، ایران

رضا میراسمعیلی

دانشیار بخش مهندسی مواد، دانشگاه تربیتمدرس تهران، ایران

چکیده

آلیاژ Ti-۶Al-۴V از مرسوم ترین آلیاژهای تیتانیوم است که در صنایع گوناگون و به واسطه خواص خوب مورداستفاده قرار می گیرد. مولیبدن نیز از فلزات دیرگداز است که نقطه ذوب بالایی دارد. اتصال این دو به هم می تواند کاربردهای مختلفی را به همراه داشته باشد. فلز پرکننده استفاده شده از مورداستفاده ترین فلزات پرکننده برای لحیمکاری آلیاژهای تیتانیوم است. این اتصال می تواند به صورت های مختلفی مانند لحیمکاری در کوره و یا به روش فروسرخ انجام شود. برای بررسی توزیع تنش از آنالیز اجزا محدود و نرم افزار ABAQUS استفاده شده است. در این مقاله، نحوه توزیع تنش و میزان استحکام در اثر فشار اعمالی بر اتصال لحیمکاری سخت بین آلیاژ Ti-۶Al-۴V و فلز مولیبدن با استفاده از فلز پرکننده Ti-۱۵Cu-۱۵Ni بررسی شده است. فرض می شود که هیچ تنش پسماندی در قطعه، قبل از اعمال فشار وجود ندارد و تمام تنش های حاصله به سبب فشار اعمالی هستند. با انجام این تست مشاهده می شود که بیشینه تنش حاصله در نمونه به حدود ۸۹۰ مگاپاسکال می رسد که این نقطه در فلز پرکننده وجود دارد که نشان می دهد در این اتصال فلز پرکننده بیشینه تنش را تحمل می کند. طبق خواص ماده نیز می توان نشان داد که در فلز پرکننده و در مولیبدن، نمونه وارد منطقه پلاستیک شده و این مناطق می توانند موجب بروز شکست بعد از تست برشی شوند.

کلیدواژه ها

Ti-۶Al-۴V، شبیه سازی، مولیبدن، تست برشی، آباکوس.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.