بررسی تاثیر نانو ذرات اکسید روی بر خواص دیرگداز دولومیتی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی کاربرد مواد و ساخت پیشرفته در صنایع
  • کد COI اختصاصی: IAAMM02_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 343
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی رجبی چم حیدری

دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد

هاجر احمدی مقدم

دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد

محمدرضا نیلفروشان

دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد

چکیده

دیرگدازهای دولومیتی به دلیل خواص ویژه خود شامل حد دیرگدازی بالا، مقاومت شیمیایی بالا در برابر محیط های قلیایی، خواص مکانیکی مناسب، قابلیت جذب ناخالصی هایی مذاب مانند سولفور مورد توجه هستند. آجرهای دولومیتی در صنایع مختلف مانند فولاد و سیمان مورد استفاده قرار می گیرند. اکسید کلسیم و اکسید منیزیم موجود در دیرگدازهای دولومیتی تمایل زیادی به جذب رطوبت موجود در محیط و در نتیجه هیدراتاسیون دارند. این هیدراته شدن همراه با افزایش حجم و ایجاد ترک خواهد بود که کاربرد دیرگدازهای دولومیتی را محدود خواهد کرد. در این تحقیق به بررسی تاثیر نانو ذرات اکسید روی بر خواص دیرگداز دولومیت پرداخته شد. نانو ذرات اکسید روی به مقدار ۱ درصد وزنی به دولومیت اضافه و نمونه ها با روش پرس شکل داده شد و در دمای C° ۱۶۰۰ تف جوشی شدند. نتایج نشان داد افزودن نانو ذرات اکسید روی منجر به بهبود چگالش نمونه های دولومیتی با افزایش چگالی و کاهش درصد تخلخل ظاهری می شود. کاهش در تخلخل ظاهری در حضور نانو ذرات اکسید روی باعث افزایش مقاومت هیدراتاسیون دیرگداز دولومیتی گردید. نتایج آنالیز پراش اشعه ایکس نشان داد اضافه کردن نانو ذرات اکسید روی تاثیری بر فازها دیرگدازهای دولومیتی به همراه نخواهد داشت. نانو ذرات اکسید روی منجر به وابستگی شدیدتر ضریب انبساط حرارتی دیرگداز دولومیت به دما گردید و با افزایش دما مقدار ضریب انبساط حرارتی به ویژه در دمای کمتر از C° ۶۰۰ افزایش شدیدی از خود نشان داد.

کلیدواژه ها

دیرگداز دولومیتی، نانو اکسید روی، هیدراتاسیون، ریزساختار، ضریب انبساط حرارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.