مروری بر روش های تثبیت شیمیایی زباله های صنعتی حاوی فلزات سنگین

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی کاربرد مواد و ساخت پیشرفته در صنایع
  • کد COI اختصاصی: IAAMM02_109
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 184
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی زمانیان

عضو هیات علمی، دانشکده مهندسی عمران آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی

سحر محمدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی عمران آب و محیط زیست، دانشگاه شهید بهشتی،

چکیده

آلودگی های زیست محیطی ناشی از دفن و رهاسازی زباله های صنعتی در محیط زیست بطور نگران کننده ای در حال افزایش است. وجود مواد زائد خطرناک ناشی از زباله های صنعتی در خاک سبب بروز مشکلات زیست محیطی جدی شده است. این آلودگی های زیست محیطی علاوه بر اثرات مخرب همچون نفوذ آلودگی در آب های زیرزمینی، سبب تغییر در برخی از پارامترهای مقاومتی خاک شده است که از دیدگاه مهندسی حائز اهمیت می باشد. همچنین با توجه به محدود بودن منابع قرضه، آلودگی خاک می تواند صدمات جبران ناپذیری را بر صنعت ساختمان سازی و پروژه های عمرانی وارد آورد. با توجه به افزایش روزافزون زباله های شهری و پسماندهای صنعتی و رهاسازی آن ها در محیط زیست و تاثیرات مخرب آن بر روی خاک، محققین را برآن داشته تا راهکارهایی را برای تثبیت و کاهش خطرات این مواد بیابند. همچنین تحقیقات ارزشمندی بر روی استفاده مجدد از این زباله ها انجام شده و با ارائه راهکارهایی تلاش شده است تا از خاک های آلوده شده بار دیگر استفاده نمایند. در این پژوهش مروری بر تحقیقات انجام شده در زمینه تثبیت فلزات سنگین و زباله های صنعتی خطرناک انجام شده است. مواد و روشهای مختلفی برای تثبیت این زائدات مورد بررسی قرار گرفته است. در این بین سیمان و آهک به دلیل در دسترس بودن و قیمت پائین از محبوب ترین مواد تثبیت کننده به شمار می روند. با توجه به برخی از معایب زیست محیطی سیمان، مواد و روش های جدیدی برای دفع پسماندهای خطرناک پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

فلزات سنگین، زائدات خطرناک، سیمان، روشهای تثبیت، سیمان، ژئوپلیمر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.