انتقال مادر به فرزند در هپاتیت B ، هنوز چالشی مهم برای سیستم بهداشت وسلامت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی یافته های نو در مامایی،زنان ،زایمان و نازایی
  • کد COI اختصاصی: ICMWMI07_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 798
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز آریان

استادیار بیماریهای عفونی و گرمسیری، گروه بیماری های عفونی بیمارستان امام رضا (ع)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران،

حسین علوی

دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ایران

چکیده

به تخمین سازمان جهانی بهداشت ، – ۲۹۶ میلیون نفر در سراسر جهان و ۶۰ میلیون در مدیترانه شرقی (شامل ایران) دچار عفونت مزمنبا ویروس هپاتیت B هستند. انتقال مادر به فرزند همچنان مهم ترین راه انتقال عفونت در کشورهای دارای شیوع بالای هپاتیت B می باشد. در اینمطالعه توصیفی ، بررسی بر روی ۲۰۰ بیمار مبتلا به هپاتیت مزمن B در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد در سال ۱۳۹۸ ، نشان داد ۱۶ بیمار دارای فرزند مبتلا به هپاتیت B بودهاند. در بررسی سایر اعضای خانواده ، در ۳۱ مورد ۱۵/۵% پدر ۵۴ مورد ۲۷% مادر، ۵۸ مورد ۲۹/۱% خواهر ۳۹ مورد ۱۹/۵% برادر و ۱۵ مورد ۷/۵% همسر بیمار نیز مبتلا بودند. همچنین ، میانگین درصد پوشش واکسیناسیون خویشاوندان ۲۶.۳۵ ± ۲۸.۵۱درصد محاسبه شد. این مطالعه نشان داد علیرغم پیشرفت در سیستم های بهداشتی و درمانی هنوز موارد ابتلا فرزندان به خصوص از طریق انتقالمادر به فرزند وجود دارد که میتواند به دلیل نقص در غربالگری زنان باردار، مراقبت های دوران بار داری ، و انجام اقدامات به موقع پیشگیرانه پساز اکسپوژر نظیر واکسیناسیون و تزریق ایمونو گلوبولین در مادر و به خصوص فرزند، باشد. از سوی دیگر، تعداد قابل توجهی از مبتلایان سابقهخانوادگی مثبتی از ابتلا به هپاتیت مزمن B نیز داشتند که این موضوع لزوم توجه بیشتر به بررسی خانواده مبتلایان را نشان می دهد. از این رومطالعات بیشتر با تعداد گستردهتر از بیماران ، برای بررسی عوامل موثر در این چالش و همچنین رعایت اندیکاسیونهای تجویز ، و میزان اثرگذاریداروهای نوکلئوتیدی/نو کلئوزیدی برای درمان مادر در بیماران توصیه می شود.

کلیدواژه ها

انتقال مادر به فرزند، هپاتیت مزمن - B ، دوران بارداری، سلامت، مراقبت مادر و نوزاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.